View My Stats

miércoles, 2 de septiembre de 2009

Tècnics de barri

El Periódico parla sobre l'entrada en funcionament de la figura del tècnic de barri. Podeu llegir la notícia aquí. Sembla que aquesta pugui ser una via de solució o millora de tot allò que genera queixes entre els veïns. A qui escriu aquestes línies, però, li sembla que aquesta figura ja estava funcionant des de fa molt. Podríem dir els noms i cognoms dels tècnics de carrer amb qui companys d'altres plataformes i grups veïnals s'han entrevistat al llarg dels darrers anys, en els mateixos termes que descriu l'article de El Periódico com si es tractés d'una idea recentment posada en marxa. No acabem d'entendre en què consisteix la novetat, però tant de bo tingui efectes en la qualitat de vida dels veïns.

4 comentarios:

  1. Si. Jo també recordo aquells tècnics de fa uns anys, les parelles de guàrdies de proximitat, etc... Es coneix quants han assignat al nostre districte? Quants d'aquests al Raval? Com els identifiquem? Francament, no sé que dir-vos de tot plegat.

    ResponderEliminar
  2. Tot el que sigui per intentar solucionar els problemes ha de ser ben rebut, però davant la magnitud del que estem patint al barri calen accions contundents més que perdre el temps en diàlegs sords.

    ResponderEliminar
  3. El recentment nomenat tecnic de barri al Raval, el senyor Francesc Puigdomenech (932916148-932915243)ja ens va ser presentat per la regidora del districte, la Itziar Gonzalez, el 10 de desembre passat a un grup de veïns que prèviament havíem tingut una llarga reunió amb ella i un altre tècnic,el 3 de novembre per plantejar-li la ja greu situació que estàvem vivim al Raval.Va ser presentat com a cap d´espai públic juntament amb un altre càrrec, el comissari d´acció ciutadana, senyor Morquilla. Aquest últim havia de ser el nostre interlocutor i després d´un parell de reunions més amb ell i altres tècnics,el 19 de febrer i l´1 d´abril,els veïns vam renunciar a continuar els contactes,donat que en la pràctica no servien per res. La situació ha continuant degradant-se (amb un assessinat pel mig)i sembla ser que la preocupació de l´Ajuntament és com recol.locar aquests senyors. D´això se´n diu fidelitat!

    ResponderEliminar
  4. Fins fa un parell d'anys els veïns membres dela Plataforma rambla del Raval ens reuníem amb el Gerard Capó, que feia exactament aquesta funció. Si bé no vam obtenir resultats espectaculars, a poc a poc ens vam anar entenent i les coses, temporalment, van millorar una mica. Va durar poc, però, darrera va venir el Sr.Morquilles (m'estalvio els comentaris, no sé com fer-ne cap que no sigui ofensiu), i posteriorment el Sr.Puigdomènec, amb qui ja ens vam reunir al juny, i a qui hem de veure properament, amb poques esperances. De moment, no ha complert ni un dels compromisos que va adquirir amb nosaltres a la darrera reunió.

    ResponderEliminar