View My Stats

miércoles, 28 de agosto de 2013

Yihadisme i Salafisme

Fa uns mesos semblava que el Raval era un niu deYihadisme tal i com es pot veure al blog de Raval per viure el passat 30 de maig, i ara sembla que els mossos comencen a prendre nota sobre el Salafisme. Hi haurà un altre niu al Raval?

Un manual dels Mossos fa un detallat retrat robot del salafista

Els Mossos 'censen' les musulmanes amb vel integral

Un manual dels Mossos fa un detallat retrat robot del salafista

La policia de la Generalitat detecta amb inquietud que els dirigents d'aquest credo pretenen convertir el territori català en una de les seves bases al sud d'Europa, a imatge del que Holanda i Bèlgica són al nord europeu. Davant aquesta situació, els Mossos han extremat l'atenció al fenomen i intenten conèixer al detall la seva evolució sobre el terreny. Per això, han elaborat un manual amb indicadors d'indumentàries i comportaments que dibuixen un retrat robot del salafista. Amb ell, s'està formant un nodrit grup d'agents d'unitats de proximitat perquè puguin detectar l'auge d'aquest corrent musulmà

Els Mossos 'censen' les musulmanes amb vel integral

Els Mossos d'Esquadra segueixen molt de prop l'aparició de nicabs i burques a Catalunya, perquè se'ls considera indicadors de l'expansió de la doctrina salafista. El seguiment d'aquest fenomen s'ha sistematitzat i, des de fa un any, agents de diverses unitats de la policia de la Generalitat han rebut la consigna de prendre nota i informar a nivell intern de cada nou cas de dona vestida amb aquesta peça de roba islàmica rigorista. Amb aquesta estratègia, els Mossos estaran en disposició de saber quants nicabs i burques hi ha a Catalunya (actualment aquesta dada es desconeix), on són i, sempre que això sigui possible, qui els porta. En cas que sol·liciti aquestes dades, la Conselleria d'Interior sabria l'abast de l'ús del vel integral, que vol prohibir per llei a les instal·lacions públiques.

La policia catalana és perfectament conscient que no totes les vestimentes islàmiques tenen les mateixes connotacions i que moltes, com el hijab, només són expressions de religiositat perfectament compatibles amb la integració social. En canvi, per als Mossos, el burca i el nicab estan associats al salafisme, la doctrina islàmica ultrarigorista que des de fa una dècada prolifera a Catalunya i que suposa un risc de fractura social, ja que predica l'aïllament d'aquests col·lectius musulmans de la resta de la societat catalana. Per a la policia de la Generalitat, «la detecció en un municipi d'un augment de les dones que porten el nicab o el burca» forma part dels «indicadors per detectar una visió salafista de l'islam».

 Los Mossos intensifican la vigilancia del salafismo en Catalunya

Los Mossos recabarán información sobre las mujeres que visten con velo integral

El Govern català nega que el 'cens' de burques vulneri drets fonamentals

«Censar los burkas no es criminalizar» 

Los Mossos llevan aproximadamente un año recopilando información sobre el uso de las citadas prendas de ropa islámicas en Cataluña, mientras el Govern ultima una ley que prohibiría el «niqab» y el «burka» en el espacio público por, entre otros, motivos de seguridad. 
Esta ideología, expandida en Cataluña a través de los imanes, propugna la separación entre musulmanes y las sociedades occidentales. Los Mossos relacionan directamente la presencia del «niqab» y el «burka» en cualquier población con una mayor implantación del salafismo. 

Espadaler dice que el seguimiento del uso del burka no pretende 'criminalizar'

 el titular de Presidència ha defensat el registre que estan portant a terme els Mossos d'Esquadra per identificar les dones que porten vel integral a Catalunya. "El que es fa és un seguiment per part de la policia de tots els indicadors, que aïllats no signifiquen res, però que poden donar una orientació, que siguin necessaris per al seguiment de l'activitat pròpia d'una policia", ha argumentat Homs. "És una tasca pròpia de tota policia", ha reiterat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario