View My Stats

viernes, 20 de septiembre de 2013

Incivisme i consum d'alcohol al carrer

Augmenten un 30% les sancions per consumir alcohol als carrers de Barcelona 

Tot i remarcar que "de bruts sempre n'hi haurà", el regidor ha valorat negativament aquest increment perquè "anys enrere" resultava estrany que la gent optés per fer-ho a la via pública. La ciutat "no pot tolerar-ho i reacciona amb sancions".  

L'increment d'aquets incivisme no és nou i des de fa temps la ciutat ja s'ha dotat d'una ordenança municipal que estipula com s'ha de castigar els pixaners que enxampi la Guàrdia Urbana. La multa és de 180 euros i si la paguen a l'instant -en efectiu o amb targeta- baixa a 45 euros. Defecar és més car, la sanció ascendeix a 240 euros, 60 si el pagament és instantani. Per beure alcohol al carrer cal abonar a les arques municipals 50 euros. 

Més pressió contra el consum d'alcohol al volant

El regidor ha remarcat que Barcelona continua perseguint el consum d'alcohol dels conductors que circulen per la ciutat. Enguany s'han practicat 33.000 proves d'alcoholèmia, un 20% més, dels quals 2.500 han donat positiu i 18, per superar el límit penal de la tassa, han acabat detinguts.

Més denúncies contra la venda ambulant

Durant l'estiu s'han interposat més de 30.000 denúncies contra els venedors ambulants. Un 3% més que la temporada passada. Al mateix temps, el telèfon 092 ha rebut menys trucades de queixa per aquest problema, un 6,6% menys.

Forn ha subratllat que la feina de contenció contra aquests venedors "és complicada" però Barcelona no és un lloc "que permeti la venda de productes falsificats ni llaunes de cervesa al carrer que es guarden en llocs poc salubres i poden ocasionar malalties als ciutadans".

No hay comentarios:

Publicar un comentario