View My Stats

martes, 29 de octubre de 2013

19 albergs sense llicencia a ciutat vella

El Síndic de Greuges fa una crida a frenar la proliferació d'albergs juvenils sense llicència a Barcelona 

El Síndic de Greuges fa una crida a frenar la proliferació d'albergs juvenils sense llicència a Barcelona

El Síndic de GreugesRafael Ribó, ha reclamat aquest dimarts "més contundència" per frenar la proliferació d'albergs juvenils sense llicència Barcelona, després de rebre una queixa de l'Associació Catalana d'Albergs Turístics (Acatur).

En un comunicat remès aquest dimarts, el defensor català ha exigit mesures cautelars per evitar el risc que suposa per a la seguretat dels usuaris el fet que albergs sense llicència es mantinguin oberts.

El síndic s'ha dirigit a les diverses administracions implicades en el procés d'atorgar llicències, supervisar, inspeccionar i sancionar els albergs per proposar-los també la creació d'una comissió de treball que impulsi millores en la gestió i inspecció dels albergs, i ha recomanat revisar els criteris que determinen les tarifes de l'impost sobre les estances en establiments turístics.

La queixa d'Acatur al Síndic venia precedida de 73 denúncies contra establiments d'allotjament a Barcelona, que actuen com a albergs sense llicència, dels quals 19 es troben a Ciutat Vella i 32 a l'Eixample.

Segons ha informat la direcció general de Joventut de la Generalitat al síndic, dels 73 establiments denunciats, 17 són albergs juvenils no legalitzats i sense expedient obert, ha assenyalat en el comunicat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario