View My Stats

jueves, 24 de octubre de 2013

Condemnat un mosso per apallissar un veí del Raval el 2010

Condemnat un mosso a sis mesos per donar una pallissa a un veí del Raval el 2010

Condemnen a sis mesos de presó un mosso per apallissar un detingut per tràfic de drogues al Raval

L'Audiència de Barcelona ha condemnat un mosso a sis mesos de presó i d'inhabilitació per un delicte de lesions, per donar una pallissa l'11 de juny del 2010 a un veí del barri del Raval que presumptament estava traficant amb drogues.
Segons la sentència, l'agent Juan Luis I. va actuar amb "el propòsit de menyscabament físic" al donar cops a la víctima una vegada va ser reduïda, emmanillada a terra i envoltada per altres agents de la policia catalana, però no es pot condemnar l'altre agent també acusat en el judici, Óscar R., ja que no hi ha proves que determinin que es va sumar a l'agressió.
Els dos agents, que aquell dia feien funcions de vigilància i prevenció al Raval, van detenir Abdellatif C. al presenciar una possible passada de drogues, després l'home es va posar molt violent i "va arribar a mossegar un dels agents a l'espatlla".
Quan van arribar cinc mossos més, el van reduir a terra i el van emmanillar, moment en què Juan Luis I. "va aprofitar per clavar-li cops en diverses ocasions a la zona del cap", cosa que li va produir ferides incisives al cap.
En el judici que es va celebrar el 9 d'octubre, els dos mossos, per als quals el fiscal va demanar tres anys de presó, van negar haver pegat a Abdellatif C. i van explicar que només el van retenir i van immobilitzar perquè "estava fora de si" i perquè estava intentant donar cops de puny, puntades i mossegades.
Així mateix, dos veïns que van gravar l'agressió des de la seva vivenda i que van declarar com a testimonis van afirmar que van témer per la vida de la víctima, ja que els agents li van pegar per tot el cos i el cap, mentre estava ple de sang i estès a terra.
Per a l'alt tribunal català, aquestes declaracions han estat la prova determinant per condemnar Juan Luis I., ja que el van descriure tal com anava vestit, així com les "eloqüents" imatges que mostren com l'agent dóna cops reiteradament al cap de la víctima.
Respecte a Óscar R., conclou que "no tenim constància segura que aquest acusat hagués portat a terme cap acció de cops sobre el cap o la cara", ja que ningú el va veure i els testimonis no van ser capaços de precisar-ho.

No hay comentarios:

Publicar un comentario