View My Stats

miércoles, 30 de octubre de 2013

EFECTIVITAT POLICIAL REDUEIX LA DELINQUENCIA A CIUTAT VELLA

Els delictes cauen un 11,7% al districte de Ciutat Vella l'últim any

Disminueixen els delictes a Ciutat Vella

Els delictes han caigut un 11,7% en l'últim any al districte de Ciutat Vella de Barcelona, fet que suposa 5.399 fets delictius menys, segons les dades presentades en l'última Junta de Seguretat del districte.

Segons han informat l'ajuntament i els Mossos, aquesta tendència a la baixa es manifesta sobretot en els delictes contra el patrimoni --els furts han registrat una caiguda del 13% i els robatoris violents un descens del 16%-- i els robatoris amb força, amb un descens del 8,81%.

Els Mossos  i la Guàrdia Urbana han fet durant l'últim any 7.868 detencions i han portat a terme al voltant d'una trentena de dispositius policials conjunts especials per prevenir i minimitzar la delinqüència.

El balanç d'aquests dispositius en què els cossos policials detecten una activitat de delinqüència més gran s'ha saldat amb 181 detinguts 'in fraganti' per delictes contra el patrimoni i tràfic de drogues.

La reducció en l'activitat delictiva és fruit, segons les mateixes fonts, de la col·laboració i la coordinació que mantenen els dos cossos policials de Barcelona, que durant l'últim any han augmentat considerablement les accions i els dispositius conjunts.

La tendència registrada durant l'últim any també s'ha manifestat a l'estiu, ja que durant els mesos de juliol, agost i setembre els delictes han experimentat un descens "molt notable".

El descens de fets delictius ha estat d'un 10,5% respecte a l'estiu anterior, i els furts s'han situat un 11% per sota respecte a l'any passat, i els robatoris amb violència han tingut una caiguda del 14,48%; a més, per primera vegada durant un període estival, s'ha registrat un descens del 2,06% dels robatoris amb força.


No hay comentarios:

Publicar un comentario