View My Stats

sábado, 5 de octubre de 2013

HOTEL PALAU - CAPITOL ENNESSIM

BCN recorre la sentència de l'hotel del Palau favorable als veïns

El Ayuntamiento recurre la sentencia del hotel del Palau de la Música

A principis de setembre transcendia una sentència judicial de finals de juliol que enterrava la pretensió municipal de convertir tres immobles de Sant Pere Més Baix en un hotel, després de l'enderrocament de les finques i només mantenint-ne la façana. El polèmic projecte ja va punxar a finals del mandat anterior -el famós cas de l'hotel del Palau- quan es van descobrir irregularitats urbanístiques, però l'Associació de Veïns en Defensa de la Barcelona Vella i l'Associació de Veïns del Casc Antic van decidir recórrer als tribunals per evitar que el projecte pogués ressuscitar en un futur. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya els va donar la raó, de protegir tant la façana com l'interior de les finques. Quan el tema semblava liquidat, la sorpresa ha estat que l'Ajuntament de Barcelona ha decidit presentar un recurs de cassació, com va revelar ahir Unitat per Barcelona en una moció d'urgència presentada en el plenari de Ciutat Vella en què instava a retirar el recurs.

La sentència incideix en el fet que l'entorn del Palau està protegit i és considerat bé cultural d'interès nacional. Segons els magistrats, dos dels tres immobles afectats pel pla del fallit hotel estan en aquest espai. La sentència judicial estipula la protecció de l'interior dels tres edificis i, sobre el menys protegit, en prohibeix l'enderrocament. L'ajuntament va anul·lar en un ple el pacte que avalava la construcció de l'hotel, però, tot i així, els veïns van preferir esgotar les vies judicials per evitar que el llaminer enclavament turístic es convertís en un altre establiment de luxe. La victòria judicial es va celebrar amb entusiasme, i el recurs de l'ajuntament ha caigut entre els veïns com una gerra d'aigua freda.

Segons fonts municipals, el recurs es presenta «en defensa estricta de les competències de l'ajuntament», perquè «vulnera un dels principis urbanístics fonamentals que és la capacitat municipal d'adaptar el planejament a les noves circumstàncies, mitjançant la seva modificació». El consistori conclou que «no té cap intenció de permetre que es construeixi un hotel en aquelles finques».

No hay comentarios:

Publicar un comentario