View My Stats

lunes, 14 de octubre de 2013


ICV-EUiA demana una reunió urgent sobre l'actuació dels Mossos al Raval

El president del grup municipal d'ICV-EUiA a l'Ajuntament de BarcelonaRicard Gomà, ha adreçat una carta a l'alcalde perquè convoqui una reunió extraordinària i urgent del Consell de Seguretat Urbana, per analitzar intervencions recents del cos de Mossos al barri del Raval.
El dia 5 d'octubre passat, vuit agents dels Mossos d'Esquadra van reduir i van detenir Juan Andrés Benítez, al barri del Raval de Barcelona, i encara que la versió policial indica que l'home, que va morir després de ser detingut, es va mostrar agressiu arran d'una baralla amb un altre individu, s'ha obert una investigació per aclarir els fets.
En seva carta, Iniciativa també fa referència al cas que es va produir el mes de juny passat quan els Mossos van detenir el periodista Bertran Cazorla, que en el seu moment va denunciar haver rebut cops i insults de diversos policies durant el seu arrest a la comissaria de Nou de la Rambla de Barcelona.
"Els últims mesos hem assistit amb preocupació a algunes actuacions que aquest cos policial ha protagonitzat al districte i que han suscitat un fort malestar entre els veïns", assegura Gomà en la carta. "Hem d'utilitzar --ha afegit-- tots els instruments necessaris per investigar a fons i garantir la màxima transparència sobre els fets produïts, i depurar les responsabilitats pertinents si se'n deriven".
Segons Gomà, "és imprescindible que no plani cap ombra de dubte sobre la tasca diària que fan els cossos policials per garantir la seguretat ciutadana".
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario