View My Stats

viernes, 18 de octubre de 2013

La Narcosala Baluard seguirá al Raval

Barcelona blinda que la 'narcosala' Baluard siga en el Raval con el Plan de Drogas 2013-16 

Barcelona blinda que la narcosala Baluard segueixi al Raval 

L'Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest divendres el Pla d'Acció sobre Drogues 2013-16 amb el suport de tots els grups excepte el PP, que s'ha abstingut, i en què ha blindat la continuïtat de la sala Baluard de venipunció --coneguda col·loquialment com a narcosala-- ubicada al barri del Raval.

Poques hores després de presentar-lo als mitjans, el Govern municipal de CiU va retirar el pla de l'ordre del dia del ple de juliol per la falta de consens, amb el principal motiu de la possibilitat que es tanqués la sala Baluard.
En el ple, la quarta tinenta d'alcalde i responsable de Qualitat de Vida, Maite Fandos, ha subratllat que aquesta narcosala "ha sigut un referent" i que no es tanca, sinó que es trasllada, cosa que queda explícita en el pla i compta amb el suport dels professionals de la sala.
En el redactat inicial ja es fixava el trasllat de la sala al barri "per millorar la confortabilitat" d'usuaris i professionals, amb la intenció de vincular-la a un centre sanitari, però en el definitiu es garanteix que seguirà oberta mentre no funcioni en la nova ubicació.
El redactat final, a què ha tingut accés Europa Press, queda així: "El CAS Baluard seguirà funcionant en les mateixes condicions actuals, fins que el nou equipament previst que l'ha de substituir estigui obert i, com a mínim, amb la mateixa cartera de serveis en ple funcionament".

No hay comentarios:

Publicar un comentario