View My Stats

jueves, 10 de octubre de 2013

La policia Nacional es ferà carrec de l'investigació del mort del Raval

El jutge encarrega investigar la mort d'un home reduït pels Mossos

La juez encarga a la Policía el caso del hombre muerto tras ser reducido por los Mossos

El juez encarga a la Policía Nacional que investigue la muerte del Raval

El Caso Raval pasa a la policía nacional

El jutge ha encarregat al Cos Nacional de Policia (CNP) que investigui la mort de Juan Andrés Benítez, l'home de 50 anys que va morir dissabte passat després de ser reduït pels Mossos d'Esquadra al barri del Raval de Barcelona, per garantir la "imparcialitat" de les indagacions. El titular del jutjat d'instrucció número 20 de Barcelona ha encarregat la investigació del cas a la Policia Nacional perquè considera que així "es garanteix l'objectivitat i imparcialitat necessàries durant la fase d'instrucció", han informat fonts judicials.
Després de la decisió del jutge, serà el grup segon de crim organitzat de la Policia Nacional el que s'encarregarà de la investigació. Juan Andrés Benítez va morir dissabte a l'Hospital Clínic de Barcelona després de ser reduït per la força per diversos agents de la policia autonòmica al carrer Aurora de Barcelona, on van anar al ser requerits per una baralla entre la víctima i un altre home.
Arran de la mort del detingut, el jutge va obrir diligències i va sol·licitar informes a la policia catalana sobre la seva actuació. Segons la policia autonòmica, la víctima es va mostrar agressiu amb els mossos i fins i tot els va pegar. La policia catalana assegura que l'home va caure inconscient després de ser emmanillat i, encara que els serveis mèdics del SEM (Sistema d'Emergències Mèdiques) van aconseguir reanimar-lo, va morir poc després d'ingressar a l'Hospital Clínic de Barcelona.
L'autòpsia haurà de determinar les causes de la mort, tot i que alguns testimonis presencials afirmen que el detingut va rebre diversos cops dels agents que el van reduir. Els Mossos d'Esquadra, per la seva part, també van anunciar que han obert una investigació per aclarir els fets. Dimarts, tots els grups del Parlament van demanar que s'aclareixi la mort de l'home amb transparència i celeritat i que el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, expliqui què va passar.
 

3 comentarios:

  1. S'haurà de deixar treballar a la justicia. Pot-ser la culpa no la tenen ni ell ni els mossos. Pot-ser els veïns han interpretat una part del que han vist i el noi ja tenia la ferida mortal d'abans que arrivessin els mossos.

    Els mossos també han ajudat a pacificar moltes zones d'aquest barri, i sort n'hi ha d'ells per que delinquents i violents no es facin els amos del barri.

    ResponderEliminar
  2. Dons procurem no culpavilitzar els Mosos, que si es tornen tant pasotes com els Guardies Urbans ja podem fer tots les maletas, que el barri sera imposible.

    ResponderEliminar
  3. Es su culpa y punto. Yo he perdido a mi amigo por su puta culpa

    ResponderEliminar