View My Stats

sábado, 19 de octubre de 2013

Manifestacio al raval

Centenars de veïns es manifesten al Raval contra la "impunitat policial" després de la mort de l'empresari del Gayxample 

La manifestació va ser convocada diumenge passat en la mateixa assemblea en què es va acordar també fer una ofrena floral el dimarts davant una de les dues botigues que aquest empresari del Gayxample posseïa. Aquesta concentració convocada pel dimarts va reunir més d'un centenar de persones.

Aquest dijous, entitats veïnals, col·lectius d'homosexuals, familiars i amics de Juan Andrés Benítez van fer una roda de premsa on es va fer una crida a la participació a la marxa que vol denunciar "els excessos" i "la impunitat" per part d'alguns agents de la comissaria de Ciutat Vella, en paraules d'Iñaki Garcia, portaveu de l'Assemblea del Barri del Raval.

Des de Rereguarda en Moviment es va assegurar aquest dijous que ja s'han localitzat una desena de veïns que testimonien "que Juan Andrés va ser brutalment apallissat" pels mossos d'Esquadra que van arribar al carrer Aurora un cop la baralla que va mantenir amb un veí ja havia finalitzat, segons l'advocat Xavi.

La versió dels Mossos d'Esquadra és que l'empresari ja sagnava quan van els policies presentar-se al lloc dels fets, com a resultat de la baralla anterior, en què el veí implicat, El Yazid, que aquest mateix divendres ha declarat davant la jutgessa, va colpejar-lo després que amenacés -o inclús agredís- a la seva dona.

Quan va ser possible col·locar-li les manilles, Benítez, segons els Mossos, que havia mossegat a una policia i va acabar ferint un segon agent mentre el reduïen, va perdre el coneixement i, tot i que els professionals del SEM van poder estabilitzar-lo, va acabar morint hores més tard a l'hospital Clínic la nit de dissabte 5 d'ocubre.
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario