View My Stats

domingo, 27 de octubre de 2013

¿Què passa amb els Mossos?

¿Què passa amb els Mossos? ¿Són més tendents a l'abús que la Policia Nacional o la Guàrdia Civil? ¿O són víctimes d'una fiscalització excessiva que exagera les seves polèmiques i alimenta la mossofòbia? La brutalitat policial de què va ser víctima Juan Andrés Benítez, el veí del Raval que va morir després de ser detingut, ha reactivat molts interrogants sobre la policia encarregada de la seguretat dels catalans.

Els vídeos d'aquest cops són un fort revés per a la imatge d'un cos que, segons l'última enquesta d'Interior, encara obté una valoració de 6,9 sobre 10. Malgrat aquesta nota, Montserrat Tura, exconsellera (2003-06) i la més estimada pels mossos d'entre els que han estat al capdavant d'Interior, mostra el seu pesar: "Avui els catalans menors de 30 anys tenen la percepció que els Mossos són un cos molt repressiu. I entre els més grans molts no entenen aquestes actuacions que transcendeixen. Aquest deteriorament d'imatge produït en tan poc temps és molt preocupant. Que hàgim arribat a aquesta situació és un fracàs de tota la classe política catalana, que no hem estat capaços d'oferir un discurs públic sobre la importància de la nostra policia i els riscos que afronta. No existeix un debat sobre seguretat pública".

La jutgessa vol saber si es van utilitzar porres al Raval

La instructora sospita que es va fer servir una defensa extensible contra l'empresari del Gaixample que va morir després de ser reduït pels Mossos

No hay comentarios:

Publicar un comentario