View My Stats

viernes, 18 de octubre de 2013

Recuperacio de locals emblematics del Raval

Llarga vida al Marsella

Un bar que, protegit pel Catàleg de Patrimoni i inaugurat el 1820, ha viscut la gran evolució urbanística del Raval, sense deixar per això de mantenir-se «fidel al seu esperit». Un bar que, davant l'amenaça de tancament, ha mobilitzat la ciutadania de Barcelona en una recollida de firmes que demanava la seva protecció.

«El Marsella, com el London o el Pastís, és un dels locals més emblemàtics del Raval», explica Pep García, president de l'Associació de Veïns del Raval. «És un orgull per al barri, una joia de l'arquitectura modernista», afegeix.
La singularitat del Marsella, amb la seva aura bohèmia i la bona fama de la seva absenta, no passa inadvertida a una clientela principalment jove. Yolanda Jiménez, gestora cultural de 28 anys, va arribar en fa 10 a Barcelona procedent d'Ourense. «El Marsella és un dels meus primers records —rememora—. Té aquell sabor dels locals de l'Havana: antic, intens i ple de sentit». Ariadna Gàlvez, de la mateixa edat i treballadora al Servei Civil Internacional de Catalunya, destaca: «És com el record d'una cosa que ja va passar, però que es queda al mateix lloc». 

No hay comentarios:

Publicar un comentario