View My Stats

lunes, 28 de octubre de 2013

Veïns asseguren que els mossos van seguir pegant l'empresari

Veïns asseguren que els mossos van seguir pegant l'empresari del Gaixample després de lligar-lo

Segons l'advocat de la família de Benítez, David Aineto, els testimonis han explicat que després de la baralla de Benítez amb un altre home al carrer Aurora el 5 d'octubre, els Mossos van arribar quan la situació ja s'havia calmat. Un mosso li va demanar la documentació a Benítez, que va dir que la tenia a casa i va fer l'intent de marxar del lloc. Una mossa d'Esquadra el va intentar aturar, i la víctima es va treure l'agent de sobre amb un gest brusc. Això va provocar que dos agents es tiressin a sobre de l'empresari del Gaixample. A continuació altres agents es van afegir a la reducció.

Testimonis situats als balcons de la zona i a peu de carrer han explicat que els mossos van reduir l'empresari, li van lligar els peus i les mans darrere l'esquena amb brides i el van seguir colpejant, fins i tot amb una porra extensible, sense que aquest oferís més resistència que la de "supervivència", amb crits i regirant-se per no ser colpejat. D'aquesta manera, contradiuen la versió policial, que apuntava que l'empresari havia agredit inicialment els mossos i que va oferir una forta resistència.

Un dels testimonis que ha declarat aquest dilluns és un dels que van gravar imatges de vídeo des del seu balcó, que posteriorment va aportar al jutjat de guàrdia. Aineto ha volgut agrair als veïns de la zona la seva valentia per denunciar els fets i testificar contra la policia.

D'altra banda, la policia espanyola ja ha acabat el seu atestat policial encarregat per la jutgessa i tot i que se'n desconeixen els detalls, algunes fonts apunten que és força exhaustiu, neutral i incorpora les versions dels veïns i testimonis, quasi totes en contra de la policia, i l'anàlisi de les imatges de vídeo.

No hay comentarios:

Publicar un comentario