View My Stats

miércoles, 6 de noviembre de 2013

Ciutat Vella, en l'epicentre
 

La cúpula d'Interior ja ho reconeix obertament. Amb la comissaria dels Mossos de Ciutat Vella hi ha un problema. Assumeix així la crítica que des de fa mesos profereixen entitats veïnals i fins i tot polítics de l'oposició. Els Mossos segueixen negant un 'fet diferencial' en aquesta àrea bàsica policial. Així, un comandament assenyala que "els protocols i les maneres d'actuar són els mateixos a tot arreu: simplement, Ciutat Vella és una zona on hi ha més activitat delictiva, fet que genera més activitat policial".
A Ciutat Vella, segons dades parlamentàries, hi va haver 2.112 detencions el primer semestre del 2013, 600 més que al segon districte amb més arrestos, l'Eixample. Una de cada quatre detencions a Barcelona es practiquen al districte.
Hi ha, doncs, a Ciutat Vella, unes 12 detencions diàries. A la comissaria del districte hi ha 285 agents, el nombre més alt, seguit, també, per l'Eixample, amb 261. "Que algú vingui al Raval una nit i veurà el que hi ha", diu un agent, que denuncia que se'ls està criminalitzant de forma injusta i que recorda l'abundància d'agents lesionats, alguns d'ells amb ferides greus.

No hay comentarios:

Publicar un comentario