View My Stats

viernes, 8 de noviembre de 2013

DECLARACIONS

Edi Emilov relata la detención de Benítez

Una testigo relata que borró imágenes del 'caso Raval' tras la visita de mossos a su casa 

Según el acta de la declaración a la que ha tenido acceso Europa Press, Caroline Isabelle Couret, de origen francés, aseguró el pasado martes a los agentes que "durante el tiempo que permaneció en el balcón, unos tres minutos, observó como una agente (mujer) de Mossos d'Esquadra requería que se abriese la puerta de acceso a su finca, a la vez que seguidamente escuchó sonar el timbre de su vivienda".
Esta mujer añade ante los investigadores de la Brigada Provincial de Policía Judicial que en esos momentos vio a esta agente que, dirigiéndose a ella, "le preguntó si había tomado fotos de los hechos que estaban ocurriendo en la calle".
Según el acta de la declaración la joven, le contestó que sí y fue ella misma la que voluntariamente se ofreció a borrarlas "inmediatamente, cosa que realizó en presencia de la referida policía, la cual se marchó una vez que vio como la declarante realizaba dicha acción".

Afers interns comença a interrogar els mossos imputats que van intervenir al Raval

fonts policials han confirmat a l'ACN que dos comandaments de Mossos van anar a parlar amb la jutgessa al seu despatx pocs dies després dels fets per oferir la seva col·laboració. Quan la jutgessa els va dir que traspassava la investigació a la policia estatal, els comandaments li van dir que la podien assumir perfectament ells, però la magistrada no els va fer cas.

Per un altre costat, la policia estatal ha enviat aquest divendres a la jutgessa una ampliació del seu informe, encara no definitiu, on explica que una veïna francesa va declarar als investigadors de la policia espanyola que havia fet fotos i vídeos de la intervenció dels Mossos però les va esborrar després que uns agents a casa seva li preguntessin si ho havia gravat.

Finalment, aquest mateix divendres un tècnic del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha declarat a la jutgessa que entre la seva arribada al lloc dels fets i l'atenció mèdica a la víctima van passar uns 15 minuts, que és l'estona que van trigar els mossos en poder reduir completament l'empresari del Gaixample. Així, mentre els agents actuaven, els sanitaris es van esperar i van atendre la mossa inicialment lesionada per Benítez, que els va dir que tenia una mossegada, tot i que només presentava un envermelliment al coll i una luxació lleu. Quan els mossos van veure que Benítez semblava inconscient, els sanitaris van poder actuar.

Segons el que van declarar davant de la policia estatal i han ratificat aquest divendres quatre sanitaris, Benítez ja no tenia pols ni constants vitals quan els mossos el van deixar en el cotxe patrulla. Llavors els sanitaris van demanar que el traguessin d'allà per practicar-li maniobres de reanimació, que van durar una mitja hora i que van permetre revifar durant uns set minuts a Benítez gràcies a la respiració assistida. No obstant això, l'empresari va morir al cap de poques hores a l'hospital Clínic.

Els sanitaris també han explicat que quan van atendre Benítez, aquest tenia sang, ferides i cops a la cara i el cap, però no han pogut concretar la seva gravetat ni si eren recents o feia estona que les tenia. Aquest punt podria indicar si les ferides al crani van ser produïdes pels Mossos o el marroquí amb qui Benítez s'havia barallat anteriorment, però els sanitaris han explicat que quan van atendre la víctima es van centrar en reanimar-la perquè tenia una parada cardiorespiratòria, i no en les ferides a la cara.

No hay comentarios:

Publicar un comentario