View My Stats

miércoles, 6 de noviembre de 2013

"Que algú vingui al Raval una nit i veurà el que hi ha"

Ciutat Vella, en l'epicentre


La cúpula d'Interior ja ho reconeix obertament. Amb la comissaria dels Mossos de Ciutat Vella hi ha un problema. Assumeix així la crítica que des de fa mesos profereixen entitats veïnals i fins i tot polítics de l'oposició. Els Mossos segueixen negant un 'fet diferencial' en aquesta àrea bàsica policial. Així, un comandament assenyala que "els protocols i les maneres d'actuar són els mateixos a tot arreu: simplement, Ciutat Vella és una zona on hi ha més activitat delictiva, fet que genera més activitat policial".
A Ciutat Vella, segons dades parlamentàries, hi va haver 2.112 detencions el primer semestre del 2013, 600 més que al segon districte amb més arrestos, l'Eixample. Una de cada quatre detencions a Barcelona es practiquen al districte.
Hi ha, doncs, a Ciutat Vella, unes 12 detencions diàries. A la comissaria del districte hi ha 285 agents, el nombre més alt, seguit, també, per l'Eixample, amb 261. "Que algú vingui al Raval una nit i veurà el que hi ha", diu un agent, que denuncia que se'ls està criminalitzant de forma injusta i que recorda l'abundància d'agents lesionats, alguns d'ells amb ferides greus.

2 comentarios:

 1. Ja ens podem preparar al Raval, dons ara els Mosos faran com fan els Urbans, mirar cap a una altra banda, Han guanyat els delinqüents per un cas desgrlaciat, esperem que tothom tingui seny i poder tornar a reconduir i si no es així els veins del Raval o pagarem car

  ResponderEliminar
 2. Primer s'ha d'acabar la investigació i el judici.
  - Jo encara no tinc clar que el cop mortal no vingués d'abans i que el noi estés alterat, desorienteat i "treient espuma per la boca" a resultes del que li havien fet abans que arrivessin els mossos-

  Si hi ha mala pràctica d'alguns mossos, evidentment s'han d'apartar, com qualsevol persona que no fa be la seva feina.
  També es cert que per tractar situacions especials, com al Raval, calen persones amb competencies especials, i molts cops els mossos també se la juguen per pacificar el barri. (Tots coneixem la fauna tenim per veïns), i no em fa cap gràcia que aquests col.lectius es puguin surtin amb la seva en cas que els mossos decideixin baixar la guardia per estalviar-se problemes.

  També es cert que en alguns punts d'aquest barri, la pacificació ha vingut de les mans de la bona feina que han fet els mossos, i això s'ha de reconeixer.

  ResponderEliminar