View My Stats

viernes, 1 de noviembre de 2013

Un nuevo vídeo muestra la detención desde otro ángulo

Un nuevo vídeo muestra la detención en el Raval desde otro ángulo

Nous vídeos ofereixen detalls sobre la violenta detenció de Benítez

Més imatges mostren més detalls de la detenció violenta del Raval

Una secuencia grabada por vecinos muestra cómo varios agentes de los Mossos sujetan y golpean en la calle Aurora de Barcelona al empresario del 'Gayxample' que falleció posteriormente

 Els dubtes del cas Raval

Davant d'un jutge, l'atestat elaborat per un agent té presumpció de veracitat. Desenes de condemnes al mes se sustenten sobre això, ja siguin els redactors policies nacionals, guàrdies civils, mossos o guàrdies urbans. Si un responsable policial dubta de l'informe d'un altre cos, com es pot confiar que el que es lliura a un jutge sigui fidel?

Aclarir ben aviat el cas del Raval 

Mentre la investigació judicial i la interna dels mateixos Mossos avança, es pot dir que ara mateix el cas està en un atzucac incomprensible. Sigui per un corporativisme mal entès o per una rivalitat policial que no pot justificar-se de cap manera, el fet és que la mort de Juan Andrés Benítez continua sense aclarir-se, i això no pot significar res de bo per a una policia, com els Mossos d'Esquadra, que es diu i es vol democràtica i al servei del poble. Cert que cal tota la presumpció d'innocència per als agents implicats i que cal confiar plenament en les investigacions judicial i interna del mateix cos, però també és veritat que, ara mateix, el que més ajudaria la policia catalana –fos en el sentit que fos la resolució final– és que el cas s'aclarís ràpidament. En cas contrari, aquells que volen desprestigiar la policia catalana, que ja se sap que no són pocs, ho tindran més fàcil. I això no es pot permetre.

El ‘síndrome de los Mossos’

Con tal escenificación de un caso que se refiere a la muerte de un ciudadano en manos de los Mossos, los responsables del cuerpo no hacen sino agrandar el problema de fondo: el deterioro de la imagen de una policía que es pieza clave en la convivencia y buen gobierno de la sociedad. Espadaler no es el primer consejero en mostrarse dispuesto a inmolar su prestigio político en la labor. Debe ser la última víctima del síndrome de los Mossos.

El PSC i la CUP insten el director dels Mossos a dimitir 

El PSC pide la comparecencia de Espadaler en el Parlament

No hay comentarios:

Publicar un comentario