View My Stats

domingo, 5 de abril de 2015

prostitutes del raval

La Síndica Barcelona propugna crear mesa trabajo para abordar prostituciónLa Síndica de Barcelona, Assumpta Vilà, apuesta por crear una mesa de trabajo para abordar la prostitución en el Raval y que la Guardia Urbana actúe "muy intensivamente" contra los proxenetas y las redes que explotan a las mujeres de manera forzada.
En un comunicado, la Síndica de Greuges de Barcelona cree que es necesaria una intervención municipal diferente para evitar que las negociaciones entre las mujeres que ejercen la prostitución voluntariamente y los clientes se hagan en el espacio público.
La defensora ha planteado al ayuntamiento de Barcelona que la prostitución en el Raval se regule con "alternativas realistas", y ha incluido esta recomendación en el informe anual de quejas del 2014.
El último caso supervisado por Vilà ha sido una queja colectiva de 60 prostitutas del Raval, se precisa en la nota informativa.
El verano de 2012 el ayuntamiento de Barcelona aprobó endurecer la prohibición de la Ordenanza de convivencia para impedir la prostitución en la calle, con más sanciones a las prostitutas y a los clientes, y más inspecciones y cierres de locales y viviendas en las que se ejerce la prostitución.
Casi tres años después, la Síndica considera que las medidas municipales no han funcionado y que la oferta de trabajo sexual sigue viva y arraigada en el distrito de Ciutat Vella, donde el plan de usos prohíbe la apertura de locales de pública concurrencia para ejercer la prostitución.
En opinión de Vilà, la complejidad del fenómeno tiene difícil solución, y eso hace necesario estudiar medidas concretas que reconduzcan la actividad y eviten que los tratos entre prostitutas y clientes se produzcan en la calle, algo que no ocurre en otras zonas de la ciudad.
Así pues, propugna crear una mesa de trabajo con todos los grupos municipales, expertos, personas implicadas y entidades y colectivos próximos a la prostitución.
Además, reclama que la Guardia Urbana y otras fuerzas de seguridad competentes actúen "muy intensamente" contra los proxenetas y las redes que explotan a las mujeres que ejercen la prostitución de manera forzada..El Xino no es rendeix


El precintament -i tapiat- municipal el 19 de març passat del pis on treballaven, en ocasions vivien i es reunien algunes de les integrants del col·lectiu Prostitutes Indignades, al 25 del carrer de Robador, va ser el detonant que va fer tornar a alçar-se aquest grup de dones, que ja fa força temps que mostra la seva resistència a abandonar el barri Xino, lloc en el qual exerceixen el sexe de pagament des de fa dècades.«Barcelona existeix des de molt abans dels Jocs Olímpics»,ironitza la Janet, una de les portaveus del col·lectiu que exercia a l'últim pis tapiat. El 25 de Robador és tan sols un dels molts edificis que tradicionalment havien acollit meublés que el municipi ha adquirit al llarg dels últims mesos per destinar-los al lloguer públic en el marc del pla 100 x 1.000, amb els diners aconseguits de la privatització de la gestió dels aparcaments municipals més rendibles del centre.
L'ajuntament ha comprat també la finca de Sant Ramon, 1, i els números 43, 35-37, 27 i 21 de Robador. «Les putes del carrer no encaixen en l'imaginari de la seva marca Barcelona», apunta Paula Ezquerra, una de les dones que treballen al Raval.«L'ajuntament combina polítiques repressives amb plans educatius de reinserció que només ofereixen precarietat, i serveis socials a canvi de la redempció de multes», apunta aquest grup de dones a la carta que dirigeixen a tots els candidats de l'alcaldia de Barcelona, als quals els demanen que es comprometin a«aturar la repressió i negociar espais de treball».Van fer pública la carta ahir al Col·legi de Periodistes, en un acte solemne en què també van presentar l'Assemblea d'Activistes Pro Drets sobre el Treball Sexual, en la qual, a més a més de Prostitutes Indignades, participen Aprosex, Fundació Àmbit Prevenció i El Lloc de la Dona.«No pararem fins que es reconegui la nostra professió des de l'autonomia», va sentenciar Ezquerra.
Una de les primeres accions de la nova assemblea presentada ahir és una concentració davant de la Filmoteca aquest migdia a les 12.«Volem deixar clar que les prostitutes ho som per elecció; quan no és així no és prostitució, és tràfic, i evidentment estem al costat d'aquelles dones i lluitem també perquè no es vulnerin els seus drets», sentencien.
La Síndica de Barcelona, Assumpta Vilà, va apostar ahir per crear una taula de treball per abordar la prostitució al Raval i va assenyalar que és necessària una intervenció municipal diferent davant seu.

No hay comentarios:

Publicar un comentario