View My Stats

viernes, 14 de agosto de 2009

Assassinat a la Rambla del Raval.

Ahir va morir un noi a la Rambla del Raval. Us posem els links de les notícies que parlen del tema:

La Razón: Surt una foto amb la cara del noi.
La Vanguardia: Han obert un debat. Podeu dir-hi la vostra.
Antena 3 Notícias.
Tele5.
Avui.
Avui (2)
ABC.

10 comentarios:

  1. Moltes gràcies pels links. Per cert, avui a la Pl.Pedró dels penjats habituals, NI UN!!!

    ResponderEliminar
  2. Tranquil, d'aquí tres dies els tornareu a tenir. On els tractaran millor que al Raval? Aquí tenen totes les atencions que no els hi donen a cap altre barri! Quan en passa alguna de grossa desapareixen durant uns dies però de seguida tornaran, ja ho veureu.

    (Tot i que seria interessant saber què fan durant aquests lapses de temps)

    ResponderEliminar
  3. El Periódico també treu la foto: realment desagradable... feia falta?

    http://www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=637198&idseccio_PK=1022

    ResponderEliminar
  4. És una vergonya que us plantegeu així el problema. Ahir vaig veure'l dessagnar-se des del balcó de casa, i l'ambulància va trigar ben bé 1/2 hora. No hagués vingut abans si la persona fos d'aquí i no estrangera. Amb aixó vull dir que no estic d'acord amb els que van començar a cridar "racistes". Només faltava ! A més l'agressor era algerià, igual que el mort. El Raval és plé de delinquents d'arreu, inclòsa Spain, Hi ha qui diu que ni calia avisar el sem. Perquè era magrebí.Ens hem tornat bojos? Tant se val qui era, fuster, turista, cambrer, aturat o traficant, s'estava morint!. I creieu de debó que no calia?. Em feu vergonya. El problema que ens vé, amb l'Ajuntament que no ens escolta, i amb els neofeixistes de Plataforma per Catalunya, que en volen treure profit, no és fàcil d'enfocar. Se'ns ha anat tot plegat de les mans. Ara bé, el barri el fem tots i totes. La gent que ha tret les espelmes que vam baixar els meus veïns i jo a les 2 de la matinada no respecta res, i com a veïna, tampoc tenen el meu respecte. No vull un estat policial al Raval, no hi vull televisions burxant el morbo, vull que a qui pertoqui faci bé la seva feina i la situació s'adreci, i que els que s'omplen la boca amb la degradació del barri, donin un exemple d'humanitat envers aquesta desgràcia. RAVAL PER VIURE SENSE RACISME I AMB HUMANITAT

    ResponderEliminar
  5. Estimada "raval per viure sense racisme i amb humanitat". No formo part de la plataforma "Raval per Viure" malgrat que conec alguns dels seus membres i, et puc garantir que no són dels feixistes fastigosos del Pl. per C. El que va passar ahir és una desgràcia total...que hi ha pitjor que l'assassinat d'una persona!!! i jo també vaig baixar al carrer i em vaig plànyer del pobre noi. Les opinions eren de tot tipus, ja t'ho pots imaginar, la més generalitzada era però, que l'actual situació ja és decididament intolerable. Començo a tenir por de com puguin evolucionar els esdeveniments.... ja m'enteneu. No vull perdre l'esperança, no vull caure en explicar les meves experiències tan i tan penoses (tinc un anecdotari de situacions que he hagut de patir que us farieu creus...) i,malgrat tot he decidit seguir al barri. Cal que fem un esforç tots plegats plantant cara als responsables de tota aquesta merda: AJUNTAMENT,GENERALITAT,AUTORITATS EN GENERAL!!!!
    què sé jo....

    ResponderEliminar
  6. DE RAVAL PER VIURE SENSE RACISME I AMB HUMANITAT.: Gràcies pel teu comentari,"QUE SE JO..." Agraeixo les teves paraules, ja que després d'haver llegit tot el que es debatia a La Vanguàrdia, teòricament sobre la mort del noi, he al.lucinat del grau de cinisme de la gent (no de tots). Altres es limitàven a fer anàlisi política des de les "invasions musulmanes" fins a l'actualitat, més o menys allunyada, però el que més m'ha cridat l'atenció ha estat la INTOLERÈNCIA I EL CRETINISME...

    Jo tampoc formo part de la plataforma "Raval per viure", de la qual, crec, no conec ningú, però no he pogut deixar d'expressar-me, doncs justament ahir al matí vaig descobrir aquest bloc, tot indagant l'orígen de tantes pancartes. Estic d'acord amb tu i amb els que valoren que la situació s'ha tornat decididament insostenible. També opto, d'altra banda, per seguir vivint aquí.

    Com molta gent que hi som, fins ara pensava que aquest mal ambient només era temporal, fruit de les reformes de l'illa Robadors, que impulsàven la problemàtica interior cap el carrer Hospital i Rambla del Raval, i que un dia o altre s'acabaria...la cosa del Caprabo, l'Hotel, la futura Filmoteca...Ingènua de mi, ara he copsat que els problemes no només venen de les persones del carrer que es busquen la vida miserablement. Per a nostra desgràcia, LES ADMINISTRACIONS Se'ns rifen com a ciutadans, i , amb l'excusa del barri centre de la city super fashion-multiètnica-fiestera etc etc, que mola, s'aprofiten de que tanta gent no perdem les esperances de poder viure el dia a dia sense ensurts de tota mena.Però un assassinat a la porta de casa ultrapassa qualsevol bona fe i marge de paciència. Sincerament, l'estòmac se'm regira de ràbia. A molts els hi rellisca, que es matin entre ells sembla que sigui la seva màxima aspiració...

    Recordo el festival de fa uns dies, "l'alegria del Raval", era a casa, sentint la música, i em preguntava quí s'atrevia a batejar el xou amb aquest títol tant festiu, amb la que cau. Algú que, per descomptat, no dorm ni viu en aquests carrers on la gent pateix l'anecdotari llastimós de la vida diària, que tot@s tenim, com deies.

    Espero que la meva resposta també et pugui confortar una mica. Almenys veig que, al marge dels comentaris cínics i pseudo-politics que prol.liferen, una persona escriu sobre el que va sentir sobre la mort d'un altre. Ets la única, que jo sàpiga. Per cert, algú ha escoltat cap responsable polític ,del que sigui, DONAR LA CARA I EXPLICAR-HO ?.

    He de reflexionar. Ara no puc dir res més.

    ResponderEliminar
  7. No entenc això de "És una vergonya que us plantegeu així el problema". De quina manera el veus plantejat? Jo només veig un enunciat molt neutre i links cap als diferents diaris. Tampoc entenc quin és la teva teràpia pel barri: reconeixes que està ple de delinqüents i que la situació s'ha anat de les mans però no creus en "l'estat policial" ni tampoc en les mobilitzacions que fem els veïns. Em fa gràcia la lleugeresa amb la que es critica a la policia. Mira, quan la policia no arregla les coses, saps qui ho fa? Doncs gent com l'assassí d'aquest noi. Aquesta és la llei que vols que s'apliqui al barri? Què vols fer per aturar la violència? Declarar-te indignada? De fet el que em sorprèn més és que visquis al barri.

    ResponderEliminar
  8. Dedueixo que formes part de la plataforma Raval PER VIURE. Llavors, com és que fas el comentari de dir que et sorpren que una persona que s'atreveix a expressar la seva confusió en aquest bloc, es plantegi VIURE-HI i OPTI PER VIURE-HI?. No parlàvem de RAVAL PER VIURE ? Jo no hi tinc dret i sorprenc pel que dic ? Doncs ja m'ho has dit tot. No T'explicaré que no hi optat ara, que fa més de 20 anys que he viscut a diversos carrers del barri en pisos de lloguer, que finalment vaig comprar un, i que tinc mil anys d'hipoteca, que hi viuen amics, que ho tinc a prop de la feina, que sempre he viscut al rovell de l'ou... Ara bé, si ja m'atufava la plataforma és per gent com tu, que t'atreveixes a considerar qui ha i qui no ha de viure al barri, després d'haver-te sentit ofès@, pel simple fet de dir el que penso. Doncs espero que altra gent d'aquesta plataforma Raval per viure siguin menys excloents que tu. I ara aclareixo :

    1.- La manera cínica de com plantejar la qüestió de la desaparició dels delinqúents és el que m'ha fet dir que em fa vergonya com ho plantegeu, però no em referia a la gent de la plataforma, sinò als comentaris que havia trobat al link de La Vanguardia,cosa que no quedava clara, és cert, en el meu primer escrit, i als dos primers comenteris que vaig trobar en aquesta plana, que em van encendrem, en la mateixa línia.

    2.- Admiro les iniciatives dels veïns, encara que no sé ben bé si n´hi ha més que aquest bloc i les pancartes. Enlloc ni mai les he criticat, ben al contrari, doncs m'han cridat prou l'atenció com per empapar-me d'aquest bloc i escriure aquí. Ara bé, si voleu iniciatives, heu perdut una molt bona oportunitat de fer-vos amb més gent, amb aquest assasinat, que es mereixia per part de la plataforma una reflexió, una sortida a TV, unes tristes espelmes, unes flors, una gran pancarta, aquí sí, i una acció convocant el barri a una jornada de reflexió per la pau i la tolerància, encara que no crec que entenguis el que dic.

    3.- A quina fracció de la plataforma pertanys, a la bushiana, "El que no pensa com jo, és el meu enemic i en sorpren que a sobre visqui al barri" o la tendència berlusconiana?. M'imagino que hi ha gent més oberta que tu i que enten les coses diferent. Si no, ja podeu penjar pendons.

    4.- El teu comentari denota exlussió i no tolerància. Sectari. Tu que pertanys a la plataforma, tu no et sorprens de viure al barri i dir que ets del RAVAL PER VIURE?. Quina decepció.

    ResponderEliminar
  9. No sé d'on treus que m'he sentit ofes@. Crec que veus en els altres el que hi ha dins teu. En el meu comentari anterior, insinuava la possibilitat que fossis un "troll", encara que no crec que entenguis el que dic. M'estranyava que fossis del barri perquè és difícil d'entendre que, veient el panorama, dediquis més esforços a criticar "l'estat policial" que els delinqüents. M'agradaria que els veïns que complim les lleis fessim front comú davant de l'allau de delictes que patim diàriament però si això et sembla un plantejament "bushià" i "sectari", ho lamento profundament. Senzillament, el no compliment de les lleis és el que impedeix al ciutadà honrat, viure al seu barri dignament.

    A la Plataforma Raval per Viure (que no té res a veure amb Plataforma x Catalunya ni amb cap partit polític), hi tenen cabuda tots els veïns que creuen que el barri ha de millorar, siguin quines siguin les seves idees polítiques. Si això és sectari, doncs bé, què hi farem.

    ResponderEliminar
  10. Sóc membre de la PlataformaRaval per viure i veïna del Raval.Com es pot afirmar que la nostra plataforma t´atufa i alhora recolzar les iniciatives veïnals? La Plataforma no és res més que això, una iniciativa de veïns i comerciants que ha costat molt esforç individual als que ens hem decidit a denunciar la situació insostenible que vivim a diari;la mort d´aquest xicot(que lamento profundament)és un argument més que recolza les nostres denúncies.Abans d´això ens hem fet un tip de fer contactes amb l´Ajuntament, que han estat una pèrdua de temps.Hi té cabuda tothom que respecti el fet de no voler vincular-la a cap afiliació política. A mi també em repugnen els comentaris racistes del forum de LV però no ens pots fer responsables.El nostre plantejament està ben lluny del dels racistes.
    Jo tampoc vull un estat policial però ara per ara és necessària la seva presència, que agraeixo.Des de casa meva puc contemplar com es comet un delicte rere un altre, un dia rere un altre.
    Els reponsables de que la situació s´hagi desbordat són els senyors de l´Administració, que no han fet la seva feina.

    ResponderEliminar