View My Stats

miércoles, 26 de agosto de 2009

Els matins de TV3

Els matins de TV3 va dedicar 10 minuts a parlar del Raval i de les nostres problemàtiques. Podeu veure-ho aquí:

3 comentarios:

  1. Voldria fer algunes puntualitzacions respecte al que es comenta en aquesta emisió:
    1.-La cantonada del carrer Egipciaques està sota control dels traficants subsaharians. Quan hi ha baralles pel control del territori és quan aquests envaeixen la zona del carrer Hospital entre C/ Roig i Rbla. del Raval, sota control dels traficants i delinqüents magrebins.
    2.-Si les dades de criminalitat no estan per sobre de les d´altres zones de la ciutat és perquè s´elaboren en base a les trucades que rep la policia i, com explica molt bé el redactor de El Punt, els veïns, avesats a la situació,hem fet la pell forta i no truquem cada vegada que som testimonis d´un delicte.Trucades que,d´altra banda,només serveixen per fer aquestes estadístiques, ja que els delinqüents continuen a la seva cantonada fent la seva tasca un dia rere un altre.
    3.-Els veïns diferenciem molt bé l´incivisme i la inseguretat,però és que "al barri hi ha de tot".El nivell de tolerància és altíssim i només hem donat la veu d´alarma quan la freqüència amb què presenciem violència al carrer s´ha fet una constant en la nostra quotidianitat.
    4.-Per què, tal com diu el periodista, el barri sembla un parc temàtic policial si el problema no és de seguretat? Potser no és el problema de la Pl. del Macba però sí de moltes zones on literalment estan instal.lats els delinqüents. A més a més,el problema és estructural i posiblement,sigui aquesta la causa de la resta de problemàtiques, tant pel que fa a l´incivisme com pel que fa a la inseguretat.I si el problema és estructural,no és conseqüencia d´ una voluntat política o d´una manera de fer política des de la desidia i la comoditat de la poltrona?

    ResponderEliminar
  2. Sí, jo també vaig trobar curiosa la frase "Parc temàtic policial". Potser hagués estat més encertada "Parc temàtic del delicte".

    M'ha fet pensar aquest concepte... Ja que som un parc temàtic, per què no cobrem entrada? Tots els que no visquin ni treballin al Raval, que paguin cada cop que vulguin entrar. I amb els diners, es contracta seguretat privada.

    ResponderEliminar
  3. Des del barri veí del Poble Sec, on també tenim problemes de convivència, tot el meu suport!

    ResponderEliminar