View My Stats

lunes, 21 de septiembre de 2009

Manifest de la Fundació Tot Raval

La Fundació Tot Raval ha organitzat una roda de premsa per expressar la seva preocupació davant la injusta estigmatizació que segons ells està patint el nostre barri. Podeu llegir aquesta notícia a El Periódico i també a la pàgina de l'Ajuntament w3.bcn.es

12 comentarios:

  1. ¿Tiene esto algo que ver con el "manifiesto" que leyó una chica en la reunión del día 18?

    Ya me olió mal entonces...

    ¿A qué os suena este acto?

    A mí me suena a que los tentáculos del Ayuntamiento se extienden por todos lados y que, a golpe de subvención y vete a saber qué otras prebendas, tiene compradas muchas voluntades, también en el Raval. Ahora ha reunido a sus "amigos" para escenificar una especie de "fin de fiesta" con el que quiere acallar las verdaderas voces críticas, las de aquellos que padecemos los problemas día a día, diciendo que "exageramos" (así lo transcribe el Periódico) y con el que pretende hacer ver lo mucho que les preocupa el barrio. Sin embargo, para mí, ya ha tenido su oportunidad y la han desaprovechado. Durante años me he creído este discurso de la tolerancia, de la integración, de la cohesión y demás conceptos repetidos hasta la saciedad. Y sin embargo... no veo resultados. El Raval está peor que nunca.

    Tal vez con este acto, el Ayuntamiento pretende que se dé por acabado este capítulo que tan poco les gustaba y que, a partir de ahora, la atención se desvíe hacia otros temas, pero los problemas persisten.

    Cada día sigo viendo yonquis pinchándose en la misma esquina de la Pl. Ramón Berenguer el Vell (antiguo Mercat del Carme), justo al lado de la narcosala Baluard. Cada tarde y noche sigo viendo al grupito de camellos que les vende la dosis, apostado en el cruce de Om con Sant Bertran, auténticos dueños y señores de la calle. Cada día sigo encontrándome en el Parc de l'Hort de Sant Joan, una o varias cagadas humanas de los yonquis y demás vagabundos que se concentran allí para dormir, de manera que los que vivimos al lado hemos dejado de ir para no tener que presenciar las escenas que todos os podéis imaginar.

    Esto no es integración, ni cohesión. Nuestra tolerancia tiene un límite.

    EXIGIM UN BARRI DIGNE y continuarem lluitant per ell.

    ResponderEliminar
  2. L'acte va ser escandalós, jo hi era. Un escenari muntat conjuntament entre l'Ajuntament i Tot Raval per rebolcar-se a l'autocomplaença i l'autopropaganda. Les dues frases crítiques de l'Hereu amb la seva pròpia gestió que estan treient a la majoria d'informatius no van ser res davant les incomptables vegades que van dir que al Raval es viu perfectament i que és un barri modèl·lic, que han fet una feina estupendíssima, i que el que diuen els mitjans de comunicació només són tòpics i exageracions. Doncs jo he aparegut as mitjans de comunicació i el que explico és la meva vida quotidiana, i res més.
    Em va quedar clar que Tot Raval i l'Ajuntament són el mateix. Tot Raval rep la major part de les subvencions de Ciutat Vella i hi ha molta gent a dins que cobra una pasta i viu exclusivament d'això, a fora del barri, és clar. És evident que els interessa mantenir bones relacions amb el govern municipal.
    Al final de l'acte em vaig apropar a l'Hereu i li vaig preguntar si havia vist les pancartes. Quan estava parlant amb ell la Núria Paricio (directora de Tot Raval) va intentar tallar-me dient que acaparava l'atenció de l'alcalde mentre membres de 120 entitats que SÍ que estaven convidades a l'acte esperaven per parlar també amb ell. Una mica més tard em va acusar d'haver anat allà per rebentar l'acte (no vaig parlar públicament en cap moment) i de portar una càmera oculta per després penjar les imatges al blog (no portava càmera i encara no entenc què era el que tanta por tenia que gravés d'haver-la portat).
    Tot plegat, una vergonya.

    ResponderEliminar
  3. Injusta estigmatització??? jo diria que simplement està començant a aparèixer a la llum pública la veritat, i no tant rotllo multiculti i superguais. Els que no volen veure la realitat són ells. Com justificarien la seva feina si amb tota la pasta que cobren diem que això segueix sent una merda?

    ResponderEliminar
  4. Sí, vale, han salido unos cuantos vídeos y fotos sobre lo degradado que está el barrio (drogas, prostitución callejera, vandalismo, botellón, peleas entre bandas rivales, vagabundos, montañas de basura en la calle y cuatro cosas más) pero el barrio está de puta madre, ¿no lo veis? Lo dice Hereu, lo dice Tot Raval (que seguro que no tiene ningún interés económico). ¿A quién vais a creer, a Tot Raval o a vuestros propios ojos?

    ResponderEliminar
  5. És evident que es propaganda institucional però encara és més, per mi, una demostració de la seva feblesa davant la nostra iniciativa.M´atreveixo a pensar que comencen a tenir por. Mireu la cara de circumstàncies de la Itziar... ¡Sort que els queda El Periodico!

    ResponderEliminar
  6. Si no fuera porque estan dañando la dignidad de los vecinos, sus ilusiones y sus familias, este acto lo consideraria como una charlotada. Pero ya esta bien de mentiras, de buscar excusas a todas las criticas. La prensa hace la labor que le corresponde y considero que es muy benébola con lo que sucede en el Raval.
    ¿Que tendrán estos sillones, que provocan esta lucha desenfrenada de poder? Pero si los vecinos y comerciantes nada mas hacen que reclamar sus derechos de VIVIR CON DIGNIDAD, como en cualquier otro barrio de Barcelona.
    Ahora después del posicionamiento de los vecinos y comercianres, salen las asociaciones que hasta ahora estaban mudas con un manifiesto al Sr.Alcalde para mejorar el barrio. Uufff ¡¡Que mal huele!!

    ResponderEliminar
  7. Me niego a creer que sea tan dificil quitar la prostitucion de las calles.

    ¡¡¡¡ESTO ES UNA VERGÜENZA!!!!

    ResponderEliminar
  8. Quina vergonya veure aquesta imatge tan patètica, em sap greu regidora però tota aquesta colla amb qui t’has fet la foto tenen interessos econòmics i personals i pocs d’ells viuen al Raval.
    Segurament per vosaltres deu ser molt més agradable escoltar el manifest d’ahir i pensar que esteu fent un barri exemplar que tot el món vol copiar però aquesta no es la realitat i cada cop som més els veïns que ja en tenim prou de tanta comèdia.
    No ens vas voler escoltar quan vas arribar i ara ens trobem amb la pitjor situació de la nostra vida al barri.
    T’has carregat vuit anys de negociacions amb l’ajuntament per trobar l’equilibri. T’has deixat mal aconsellar i ja no confiem més en aquest ajuntament.

    Si et penses que som quatre veïns radicals que vivim al barri t’equivoques, si vens a la Rambla del Raval hi trobaràs un escenari fora de mida per un carrer on viu gent i que no es pot justificar ni per la Mercè!

    ResponderEliminar
  9. Mare meva quina pena de manifest. Resulta que el Raval està genial i... la culpa és dels mitjans de comunicació!!! A on anirem a parar...

    ResponderEliminar
  10. Em fa molta pena per no dir vergonya que una fundació com Tot Raval vagi de la maneta de l'ajuntament quan el que hauria de fer és SEMPRE estar de costat de la gent del barri, de ben segur que va començar així, però és el que passa quan es polititza qualssevol cosa...
    De ben segur que han fet coses positives però... com es poden tenir els pebrots de dir que el raval està bé? Això mostra una manca d'interès pel que estàs fent brutal, les polítiques aplicades només fan que els comerços i veïns de tota la vida se'n vagin, deixant que la degradació i la delinqüència OKUPI el carrer... de debò volen perdre el centre? No tenim dret els Barcelonins de poder dir la nostra? Si seguim així, al centre no hi haurà ningú, ni autòctons , ni turistes,...de què serveixen polítiques d'integració quan els autòctons marxen tots?
    En fi...no sóc del Raval, ni tan sols de Ciutat Vella, però em fa mal el cor que els polítics ( d'esquerres més encara ) permetin aquesta situació, per no tenir pebrots d'afrontar els problemes de debò. I els pocs que ho han intentat, els han fet marxar amb la cua entre cames...
    Tristesa i desmoralització, fa un temps estava orgullós de la meva ciutat... ON ESTEM ANANT??? ON ENS ESTÀN FENT ANAR? el pitjor, no veig que ningú tingui cap brí d'esperança...
    roger

    ResponderEliminar
  11. Ah! i el fill de sa mare aquest que va de defensor diví pel dret a dormir i tot el seu seguici, que vegin les conseqüèndcies que porta tancar tots els locals d'oci que porten gent decent i cívica,...
    es tanca local->es tanquen comerços->el carrer es buida de trànsit de gent->les pandilles i els yonkis okupen el carrer->la gent se'n va
    Fantàstic,...

    ResponderEliminar
  12. La Fundació Tot Raval ha ido siempre de la mano del Ajuntament pues se montó con la ayuda de Clos. Son un brazo del Ayuntamiento. Por eso, una fundación nace en el 2003 y en el 2006 ya cuenta con medio millón de euros de presupuesto según dato facilitados por ellos mismas en este informe: http://www.fundacionbertelsmann.org/fundacion/data/ESP/media/El_caso_de_la_Fundacio_Tot_Raval.pdf
    Todo junto una enorme vergüenza y mal uso de los fondos públicos

    ResponderEliminar