View My Stats

martes, 15 de septiembre de 2009

Testimoni d'una veïna

Us transcriure aquí el mail que una veïna del barri ha enviat a aquest blog amb la intenció de compartir la seva desesperació. Òbviament, n'eliminem la signatura i una referència al carrer on viu. Aquí no pots refiar-te de tots els veins.

"Avui, el primer dia de col·le i a cantonada de casa nostra ha estat tot el matí plena de jovent –els de sempre- fumant porros… I fen escàndol…. Tornem al col·le.
Avui al vespre, jo era a casa, el meu marit entraba a casa nostra i un tio intenta pixar a la porta de casa. Es un grup de gent que venen CADA tarda, TOTES les tardes a molestar al barri, a beure, etc...-

Tot just hem rebut amenaces novament de part d’ells perque els hi hem demanat que no facin pis a la porta de casa nostre.
Fa uns mesos aquest grup de gent, amb violencia, va enviar al meu marit a l’hospital.
Avui ens han tornat a amenaçar.
Hem trucat als mossos. Al cap de proximitat. Hem trucat a la guàrdia urbana.

NINGÚ NO AJUDA. NO FAN RES.
ESTEM SOLS.
MARXAREM DEL BARRI.
"

I més tard, durant la conversa establerta per e-mail, continuava: "Nosaltres avui hem pres la decisió de buscar altre pis.
És una pena. Els meus familiars estàn al barri, a aquesta casa des de fa +100 anys, i he jugat tant de petita a aqueta casa!!!
Estem al rovell de l’ou, però és una pena que no podem fer-nos respectar. Hem intentat parlar amb ells. Però no hi ha manera. Es inaguantable. Es cada dia. Al matí, a la tarda fins a les 9 del vespre s’ajunten +30 persones. Cada dia. Cada dia. Jo treballo des de casa, imagina’t!
¿saps que ens han dit avui? Textualment : nosaltres no tenim diners però els nostres pares sí que en tenen. I no es passarà res. I tenim amics als mossos d’esquadra. Prepareu-vos."


Lamentablement, molts de nosaltres poden explicar experiències simil·lars. És molt dur viure aquí, cada dia més.

6 comentarios:

  1. Quina barbaritat! El testimoni d'aquesta veïna m'ha posat els pèls de punta. Sembla que visquem a Sicília o al Chicago de la llei seca, amb els grupets de mafiosos controlant les cantonades. Potser hauríem de contractar "seguretat privada" que fes neteja d'aquests indesitjables, ja que les autoritats sembla que no hi poden fer res.

    ResponderEliminar
  2. Sempre he estat dels que crec que el sentit de l'humor és important i a més quan s'accepta en un mateix, demostra estàr en possesió d'inteligència superior. Així és que, comentarista Anónimo he rigut molt amb el to i texte del seu missatge ;-)

    Tan sols 2 dies desprès del incident, he pogut comprovar que les autoritats SÍ n'estàn disposades a fer quelcom per ajudar a resoldre el problema d'aquestes minories de persones que s'apropien del carrer intimidatoriament,taquen i embruten la convivència. SÍ que volen fer, SÍ que dediquen el temps a escoltar-nos a donar-nos vies de sol·lucions, ara bé, el canal ha d'estar l'apropiat. He comrpovat que les autoritats tenen algunes eines -les que hi ha legalment hi altres que són possibles sense ser il·legals- a aplicar per a tractar de resoldre-ho.

    I també, considero important dir que no han d'estar sols en donar sol·lució; crec que les idees ha de venir per part de tots. Ells, que són els experts, s'han d'encarregar de dur-ho a terme, és clar, però la col·laboració ha d'esser bidireccional.

    Benvolgut(a) Anònim(a) això no és Sicília, ni tampoc Marte.

    ResponderEliminar
  3. De què vas,colaboracionista? Ens hem fet un tip d´anar a l´Ajuntament a reunions infructuoses i insultants. A més, no tenim un sou ni cobrem primes per fer-ho. En canvi, patim les conseqüències de la desidia dels que sí que cobren per no fer la seva feina.

    ResponderEliminar
  4. L'Anónimo col·laboracionista m'ha deixat ben intrigat. És un veí que dóna suport a l'Ajuntament? Algú a sou del Districte? (En un d'aquests càrrecs tan útils que fan tant per nosaltres)

    Per la quantitat de faltes d'ortografia que fa, m'ha fet la impressió de ser el que escriu els diàlegs del Montilla del Polònia.

    La resta del missatge és bastant confusa: de quin incident parla? Per què parla de "Marte"? I el millor de tot: què vol dir que la col·laboració ha de ser "bidireccional"? S'ha inventat una paraula que no existeix per justificar una cosa que no s'hauria de justificar. Si no us ho creieu, busqueu "bidireccional" al diccionari:

    www.enciclopedia.cat

    ResponderEliminar
  5. Ja està! l'Anónimo Col·laboracionista és el topo!

    ResponderEliminar
  6. Es un claro ejemplo de mobbing, que tantos años llevan ejecutando en el barrio, parece ser que todavía se quieren apropiar de mas edificios por 4 €, yo la táctica que tengo mas oída, es meter a unos violetos, con idioma diferente, por no querer ser mas concreto, por el poder que han acumulado. siendo una de las primeras cosas que hacen: estropear la puerta de la escalera para que este siempre abierta, etc.
    Estas empresas pueden actuar impunemente pues los primeros que empezaron a ejecutar estas practicas, fueron las empresas S. A. accionariadas por el Ayuntamiento de Barcelona como PRO-FOCIVESA, que con ayuda de la Guardia Urbana sacaban a los vecinos de sus pisos a las 5,00 de la mañana, esta hora era la menos problemática pues todo el mundo dormía, no solo yo, una señora que paseaba a sus muchos perros a esta hora fue testigo de mas de una de estas actuaciones, otra vecina de la calle Espalter fue testigo directo pues al salir en auxilio a los gritos del desalojado reclamando su animal de compañía, fue encañonada por la metralleta, obligando la ha cerrarse tras su puerta.....

    ResponderEliminar