View My Stats

miércoles, 9 de septiembre de 2009

"Tourist=Terrorist"

Rafael Argullol reflexiona a El País sobre el turisme massiu deprés de llegir una pancarta que deia "Tourist=Terrorist". El turisme sense control pot arribar a ser més un perjudici que un benefici per als ciutadants que el patim. Últimament, tan al nostre barri com a Gràcia, es poden llegir pancartes amb mmissatges semblants (ex. "Tourist, you are not in Lloret, go home").L'Avui, fa uns dies, publicava aquesta fotografia.


El País

3 comentarios:

  1. Trobo curiós que es pugui fer una crítica tan irrespectuosa dels turistes (hi haurà de tot, no?) i en canvi quan parlem dels "immigrants" ens l'agafem amb paper de fumar per tal que no ens diguin racistes. No mereixen els turistes, com a mínim, el mateix respecte que els immigrants? Imagineu-vos per un moment que la pancarta o la pintada diguessin "immigrants you are the terrorists. Go home". No us fa mal als ulls?

    Crec que hem de mantenir l'elegància i acollir a casa nostra la gent de bé, siguin d'on siguin. En canvi als "terroristes", siguin turistes, immigrants o veïns de tota la vida els hi hem de parar els peus com sigui. No se'ls hi pot permetre que destrueixin el nostre barri ni la nostra ciutat.

    ResponderEliminar
  2. No sé perquè et venen els immigrants al cap i no els banquers o la policía però saps que de pintades ( i d'articles de diari, linxaments a la tele i ràdio i demagògia de polítics, ciutadans... ) els immigrants en pateixen força. Al turista tothom li riu les gràcies i li cobra el doble. Aquesta pintada te quelcom de sincer perquè el turisme massiu enriqueix a uns pocs i perjudica la majoria, que entre ciutadella i Montjuïc no podem prendre un cafè en una terrassa per menys de 2 euros, no podem pagar un lloguer als barris dels nostres pares i avis i treballem en un parc temàtic on ens toca servir i cobrar a canvi de perdre l'encant d'un barri popular. Una amiga de barceloneta em deia que de les sis families que èren al bloc en son dues perquè els propietaris van expulsar veïns per fer aparthotels il.legals que van funcionar anys. Això era tan comú que era terrorisme i el tourist, frívol i depredador, a pagar i a seguir el pla que li han traçat sense consciència. El turisme i la estupidesa caciquil catalana han fet Lloret. Mallorca te la tragèdia d'haver perdut pobles per fer colònies geriàtriques. Benidorm ni en parlem... qui vol habitar aquests llocs tristos? Barcelona va cap a perdre el cul i acabar cremada. Tourist : open your eyes. They, the capitalist terrorists, are using you.

    ResponderEliminar
  3. ¿Cómo calificarías tú a un grupo de 8 turistas que a las 4,30 a.m. despiertan al vecindario con su juerga desde el balcón de su apartamento turístico? y si les ves orinar desde el mismo balcón directamente a la calle ¿qué piensas? Aunque tampoca sé qué pensar si llamas a la Guardia Urrbana para comunicarlo y no aparecen.

    ResponderEliminar