View My Stats

lunes, 5 de octubre de 2009

Protegim les escoles


Als que tenim fills en edat escolar aquest tema ens preocupa molt, més o menys tots sabeu perquè. Fa uns dies es va posar en contacte amb nosaltres un membre de l'AMPA d'una escola del barri per veure si podíem col·laborar amb ells d'alguna manera. Ens vam comprometre a penjar al nostre blog tota la informació que ens passés, si més no, per mirar d'obrir aquest debat entre nosaltres i reflexionar al respecte.
A l'e-mail que ens va escriure deia això:

"Tenim una escola totalment segregada, escoles de pobres al barri per a gent pobra d'aquí i d'allà mentre els sectors socials més afavorits marxen del barri. Aquest fenòmen és molt notori en l'escola pública. A aquesta situació cal afegir el pes de la població estrangera i el resultat és una segregació escolar pràciticament total en funció de l'origen i del nivell econòmic dels alumnes. Trobo que la situació ha arribat a extrems dificilment reconduibles. El paper de l'administració, un cop més idèntic a d'altres àmbits: Desaparició total dels responsables polítics, cartes que no contesten maí, places vacants de tècnics d'Educació de Districte durant mesos i mesos any rere any, xeringues a algunes escoles, la Guàrdia Urbana que no es presenta quan se la reclama ...i com a sol·lució obres i inauguracions: En Montilla va anar a inaugurar el curs a l'IES Milà i Fontanals. És un tema molt important pel futur del país. Si tenim escoles separades per a gent del país i per a gent de fora com volem que hi hagi integració? quina mena de societat tindran els nostres fills?
A més tenim el tema de la droga i els nens, les escenes que han de veure sovint pel carrer, cap protecció al voltant de les escoles per evitar escenes de torrats ... etc."

Des de l'AMPA del CEIP Collaso i Gil han adreçat a l'administració un projecte per protegir l'entorn de les escoles, que podeu consultar aquí, així com una proposta conjunta amb altres associacions de mares i pares. Llegiu-la aquí.
Les escoles públiques del barri van fer circular una carta en defensa de la qualitat de la seva tasca, per mirar de convèncer els pares que hi portin els nens i frenar així el procés de ghettificació que l'escola pública del Raval està patint. Mireu-vos-la aquí.
De moment, la realitat és aquesta, molts pares no es decideixen a portar els seus fills a les escoles públiques del barri, i com que les concertades estan saturades acaben portant els nens fora del barri.


Aquí tenim una fotografia que il·lustra el que comentem. Un toxicòman consumeix heroïna al recinte d'una escola del Raval. La imatge no és molt nítida, però tots reconeixem l'escena.

1 comentario:

  1. Era muy, muy necesario el trabajo que la plataforma RPV está haciendo. A partir de la información de primera mano que ofrecéis, nadie puede ya seguir negando los problemas y nadie puede seguir manipulándonos tan fácilmente, asegurando que habla en nuestro nombre, porque la voz de muchos vecinos, los que sufrimos día a día los problemas, se está haciendo oir a través de esta plataforma.

    Me parece muy acertada la nueva línea que parece estar tomando el blog, en el sentido de aportar nuevos elementos para el debate y de difundir también propuestas. Enhorabuena.

    ¿Seremos capaces de conquistar la dignidad que se nos niega? Gracias por ayudarnos a recuperar la ilusión.

    ResponderEliminar