View My Stats

jueves, 19 de noviembre de 2009

Quinta Galeria, capítol segon

Us en recordeu de l’edifici popularment conegut com a “Quinta Galeria”?

Fa uns quants dies va ser notícia perquè l’Ajuntament anunciava el seu enderrocament parcial. L’edifici déu tenir uns 21 anys d’antiguitat.

Els que viuen al mateix edifici i als dels voltants us poden explicar els constants problemes de convivència que genera. Els últims anys, la Quinta Galeria ha estat un focus de soroll nocturn i diürn, brutícia, violència, marginació, tràfic de drogues... (a 50 metres dels mossos d’esquadra!) . El problema més greu, però, és que aquell carrer i els de l’entorn s’han convertit en una escola de delinqüència per a molts dels nens i adolescents que hi viuen. D’aquesta manera s’acaba pervertint la finalitat social d’aquests habitatges perquè l’edifici ha acabat convertit en un dipòsit temporal de marginats a l’espera d’un nou trasllat. Per a molts nens i nenes –la nova generació d’aquest barri nostre- sortir d’aquesta marginació es farà difícil si no es cuida especialment l’entorn. Quin exemple poden ser per a ells els traficants de drogues ubicats permanentment a la mateixa cantonada?

Veïns i veïnes dels carrers Om, Sant Bertran i Arc del Teatre porten anys denunciant aquest greu deteriorament de la seva qualitat de vida a causa d’uns quants brètols (siguem moderats) que s’hi troben com a casa i s’han fet seus els carrers, sense que els responsables (Patronat de l’Habitatge, Mossos d’Esquadra, Guàrdia Urbana, Incasol, Ajuntament, Serveis Socials, ...) hagin fet res per posar-hi remei.

Aquí teniu un exemple flagrant de fins quin punt els veïns estan abandonats a la seva sort. Ja ho sabeu: els que vivim al Raval no podem ni sortir tranquils de casa. Potser quan tornem ens trobem una sorpresa com aquesta.

Després de deixar que les coses es podreixin fins a aquest punt, ja tenen una justificació per a enderrocar-lo (ells prefereixen l'eufemisme "deconstruir") però, fins quin punt la justificació no l'han "fabricat" ells mateixos amb una desídia d'anys?. Calia de debò enderrocar un edifici en perfectes condicions per tornar a construir un altre semblant en un altre lloc?. El que passa és que en les proximitats d'aquest "forat negre" s’estan construint ara a tota pressa dos hotels nous. És clar que volen evitar molèsties als turistes però... algú ha pensat mai en els veïns?

Si us plau, digueu-me: quina “política” és aquesta després de tants anys al poder?

6 comentarios:

  1. Quin desanim,quina tristesa,quina desgracia de
    tenir de viure en aquestes condicions,
    Pels politics i l'oposocio,quina incompeténcia,
    quina poca qualitat humana,quina desidia, qui-
    na mmanera de mirar cap a un altre lloc,i quin
    cofoisme injustificat del tot, mentre els veins
    viuen tan malament per la seva culpa.

    ResponderEliminar
  2. En cuanto al caso del matrimonio que, al parecer, les han ocupado la casa es realmente “surrealista” pero aún más increíble es...... QUE NO SE PUEDA HACER NADA!!!!!!!!!!

    Si el edificio, está gestionado por Patronato Municipal de la Vivienda de Barcelona (que no olvidemos es una institución del Ayuntamiento de Barcelona), pues debería ser el propio PATRONATO, y con más motivo si están al corriente del caso quien aporte una solución “digna” a este matrimonio, ya sea, contactando con los responsables de los Servicios Sociales, o incluso con el propio Alcalde si es necesario.

    (PISTAS: Sería un buen caso para hacer campaña).

    No sería este caso una “EMERGENCIA SOCIAL” hasta que no se resuelva vía judicial. ¿No hay partidas del presupuesto para estos casos???

    En cuanto al “aprendizaje” que tienen nuestros menores y adolescentes en las calles, y como “futuros herederos del Raval que son ”…se les debe un capítulo a parte.

    ResponderEliminar
  3. Se me olvidó decir…que pasó con esa BARCELONA SOLIDARIA!!!

    ResponderEliminar
  4. L’edifici déu tenir uns 35 anys d’antiguitat

    La “Quinta Galeria” no tiene ni 15 años de antiguedad, pasare a este blog documentación para certificarlo.

    Propongo que tiren la Boqueria y el Liceo, por los focos de prostitución en que se han convertido.

    Por favor, como que el valor real de los contenedores es de 74.000 € este valor que consta en los documentos no es el Real, el precio Justo de estos contenedores de basura, no puede superar los 500 €, normal que todos los partidos callen, pues con semejante robo a nuestros impuestos, da para callar la boca a todos.

    Con Respeto a la vivienda hace unos 3 años paso un caso similar, en el Eixample, lo dieron en todas las cadenas, varias veces, lo que paso desapercibido fue la condena al denunciante, al comprobar la Justicia la falsedad de la denuncia, pues los denunciados tenían contrato firmado por el denunciante.

    Gran problema de esta Manipulada Democracia: Que la Justicia no Funciona, siendo uno de los problemas que mas afectan al conjunto de los ciudadanos es su lentitud. Aparte de la in-Constitucionalidad, de estar controlada políticamente.

    ResponderEliminar
  5. En cuanto a la cuestión …..quina política es aquesta?

    Preparemos el diccionario….¡vamos! busquemos la “palabreja”.

    POLÏTICA: Ciencia que trata del fundamento y desarrollo de la organización y conducción de sociedades humanas//Práctica que, conforme a dicha ciencia, se orienta a la consecución del poder político en alguno de sus niveles.

    Sigamos buscando un poquito más abajo, esa, justo la más cortita, la más sencilla, y para mí la mejor: “habilidad, capacidad de compromiso”.

    Creo que con esto …queda resuelto el dilema ¿no?. Podríamos extendernos más.. pero creo que… “a buen entendedor pocos palabras le bastan”.

    ResponderEliminar
  6. “La Infància, una prioritat” artículo que recuerda, "a todos", la importancia de la niñez.

    http://www.elpunt.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/103769.html

    Un grano de arena más… que puede contribuir a abrir “algunos” ojos a la realidad. Gracias.

    ResponderEliminar