View My Stats

domingo, 8 de noviembre de 2009

Sobre la passada Audiència Pública

Uná veïna del barri ens ha enviat el text que va llegir el dia de l'Audiència Pública:

" No voldria haver de tornar a descriure una situació ja descrita prou vegades en multitud de variants: reunions, audiències,correus, trucades al 088 i al 092, i fins i tot, en una denuncia escrita al març del 2009 que mai ha estat contestada.
Em sento obligada però, a recordar que continuem suportant la impunitat dels delinqüents a les cantonades i a alguns locals, veient com trafiquen i roben; suportant també que disposin del nostre dret al descans, impedint que dormim fins que tenen a bé marxar d´allà; dret que tampoc tenen en compte nombrosos grups de turistes i autòctons que ens visiten per gaudir d´un malentès oci nocturn. Que continuem sobresaltant-nos al llarg de la nit amb els crits de les víctimes de robatoris i agressions i que continuem suportant ferums pròpies d´una ciutat medieval. Que continuem presenciant escenes protagonitzades per delinqüents i policies on l´autoritat d´aquests últims és més que qüestionada; escenes pròpies d´un d´aquests instituts de secundària on s´han traspassat tots els límits i que fan vergonya aliena. Cal afegir, a més, un assassinat que va tenir lloc el 14 d´agost a la porta de casa meva. Tenim sort però, perquè va ser només un fet aïllat, en paraules de l´alcalde.
No vull desaprovar l´interès i l´esforç de l´actual regidora del districte, però sí que em qüestiono si té tot el recolzament que necessita i si disposa d´ instruments d´autoritat o és només una insignificant peça de l´engranatge de la maquinària del poder.
Una altra raó a tenir molt en compte per condemnar l´actitud dels que governen aquesta ciutat és la miserable pèrdua de temps a què estem obligats els veïns recitant una i altra vegada la realitat que conforma el nostre dia a dia. És un exercici d´humiliació intel•lectual al que estem sotmesos els que vivim condemnats a donar voltes a la “nòria” de les evidències, quelcom del que mai ens compensaran els responsables polítics d´aquesta situació.
En un principi, vam esperar algun fruit invocant la moral i els principis democràtics. Després, ens hem trobat davant la vostra insensibilitat i la vostra negació de la realitat. Un partit polític és sobretot, un instrument per resoldre els problemes dels ciutadans i em pregunto què deu estar passant, què deu ser tan greu perquè els problemes no es resolguin. Com a responsables de la situació de degradació que pateix el nostre entorn, heu intentat tot per disfressar la realitat i fins i tot, negar-la; heu decidit plantejar una batalla contra la intel•ligència i malgrat la miserable pèrdua de temps que comporta i la miserable humiliació que suposa veure´s obligat a lluitar, m´atreveixo a assegurar que substituint els conceptes per “palabrejas”, no podeu guanyar-la.

Fora reconfortant imaginar que tot això acabarà com ha d´acabar però aquesta esperança pot resultar inútil donat que ja fa temps que la política no s´ocupa d´incloure a la seva agenda l’anàlisi i la resolució dels problemes de la ciutadania. Si ens ajustem a la nostra experiència, les solucions tornaran a quedar per una altra ocasió, que sabem que no acaba mai d´arribar. Ningú no us demanarà indemnització pel greu atemptat que heu comés contra la intel•ligència, per la insofrible humiliació a la que l´ heu sotmès per haver d´ocupar –se d´aquests assumptes tan elementals, tan sols perquè vosaltres no heu fet allò que era el vostre deure. Amb la vostra passivitat, declaracions per guanyar temps, i estimulats per l´autocomplaença, ens heu posat en risc de precipitar-nos en la imbecil•litat, en obligar-nos sense remei a continuar donant voltes i més voltes entorn a la mateixa lletania mentre us ocupeu de malbaratar els nostres impostos amb l´encàrrec de l´elaboració d´informes de dubtós benefici respecte de la ciutadania. Estudis amb un cost de 13,3 milions d´euros, amb títols que per si sols els desqualifiquen, com ara “el seguimiento de la almeja brillante”, “el murciélago nana” o “ el estudio de las necesidades de los indicadores de gestión de ayuda en la toma de decisiones informadas”, entre altres.
I si encara fóssiu capaços de fer un petit exercici d´objectivitat i deixar de banda el discurs retòric, deformador de realitats, amb una dialèctica capaç d´atribuir la misèria que ens envolta a l´èxit del Raval, podíeu reflexionar al respecte de quina definició del diccionari s´ajusta més a la vostra manera de fer, tenint en compte el que he exposat, a la de desídia, a la d´inoperància o a la de connivència?"

5 comentarios:

  1. Fue una gran exposición. Un discurso muy completo e inteligente.

    ResponderEliminar
  2. Si, yo también encuentro muy inteligente esa idea que lanzas de que con su inoperancia nos obligan a darle vueltas a lo mismo una y otra vez y llegan a ponernos en peligro de caer en la imbecilidad. Esta estrategia de negar tozudamente la realidad e incluso disfrazarla con un discurso oficial sin fisuras hasta que los propios afectados acaben cayendo en la esquizofrenia creo que ya la utilizaba también el Soviet Supremo.

    ResponderEliminar
  3. És exactament la mateixa estràtegia que va utilitzar el PP durant l'època del No a la Guerra, i després de l'11M: negar la realitat, desacreditar els que portestaven, afirmar que estaven manipulats i equivocats i que en realitat eren quatre gats. No en van obtenir bons resultats. I aquest govern s'està suïcidant fent el mateix, ignorar la veu de la ciutadania que crida el que no funciona, dient que la premsa ens manipula i utilitza i que només ens queixem per un parell de fets aïllats. I això es pot girar contra ells.

    ResponderEliminar
  4. He enviado propaganda de la Asociación de vecinos RAVAL de C. V., que he encontrado en mi buzón, no se ha publicado, y eso que nos acusan de estafadores, ......

    ¿Se quedara esta poderosa asociación, con el trabajo realizado por la Plataforma hasta ahora?

    Casualmente en la ultima reunión había una sensación de desunión, muy palpable.

    Por otro lado, el topo que tanto se habla, siempre son varios, y siempre intentan ocupar puestos de responsabilidad, para ellos es un trabajo que les permitirá, escalar posiciones mas rápidamente dentro del partido, por esto es básico que sigamos unidos en la coherencia, pues el siguiente paso sera desunir, si hace falta con des-calificaciones inventadas muy graves, ....

    Itziar G. = Okupas = Des movilización.

    ResponderEliminar