View My Stats

viernes, 27 de noviembre de 2009

2 Testimonis

Dimecres 18 de novembre. 21:30
"Quatre companys passejem pel carrer hospital en direcció rambla del raval. Es el día que ha guanyat Argèlia i el carrer està pres per cotxes pitant i joves corrent pel carrer amb banderes Argelines, i també hi ha una gran presència de mossos i guardia urbana. Dos nois i unes noies caminem apròximadament al davant del Bar Mediterranio, una de les noies nota que algú li està posant la ma dins de la bossa i comença a escridassar al magrebí que ho intenta. El noi és un menor i ens planta cara. Ell sap que nosaltres no podem fer res, però en canvi en aquest barri, ell és intocable. A la cantonada amb amb la rambla del raval 4 motos amb mossos d’esquadra. El noi s’adelanta escridassant-nos amb despreci, passa per davant dels mossos i continua cridant a favor del seu equip Rambla del raval avall. Aquest es el barri que volem? Em pregunto qui està el mes interessat en poder viure tranquilament d’aquesta manera? Es un xollo tenir llicencia per poder robar i delinquir amb total impunitat i immunitat, no m'estranya que hi hagi tantes veus a favor de la tolerancia quan aquesta va lligada de grans oportunitat econòmiques que només tens que prendre a les persones que van passant pel davant teu."


Diumenge 22-11-2009, 11:20 del matí
"Cantonada Carrer del notariat amb carrer Elisabets. Un home es troba immòvil al mig del carrer amb un cercle de persones que s’ho miren però sense acostar-s’hi. Arriba la guardia Urbana. Alguien ha visto lo que ha pasado? pregunta l’agent. Sí, una pelea, contesta un Senyor que ho ha presenciat. L’agent s’acosta a l’individuu que jeu a terra, el toca i li pregunta: Se encuentra bien?. Una senyora replica, no lo mueva que está lleno de sangre, espere que llegue la ambulancia.

Aquest és un altre exemple quotidià d’aquest barri d’èxit en el que vivim i que es terra de conquesta. Em pregunto si son aquests fets els que estigmatitzen el barri o les persones i medis de comunicació que els denuncien a diari. Entretant, la tolerancia i la permisivitat que fa sentir-se als delinqüents tan còmodes a casa nostre, continua."

10 comentarios:

  1. Jueves 26 de Noviembre
    Adolescente norteafricano, sube por la calle Riereta, cargado con un martillo neumático de mas de 1,20 metros -se supone de alguna obra- se encuentra con individuo que acaba de saltar la valla, que pretende cerrar el solar de San Bartolomé y juntos enfilan San Paciano hacia Reina Amalia. Sin comentarios.

    ResponderEliminar
  2. "Testtimonis"... amb dues "t"? Si us plau, el bloc de la plataforma Raval per Viure s'està convertint en un exemple pèssim per als nostres fills amb aquesta ortografia. Això és imperdonable avui dia, amb un munt de diccionaris de català a Internet.

    ResponderEliminar
  3. "Testtimonis"...amb dues "t"...interessant preocupació..., així tu utilitzes el blog ravalperviure per educar els teus fills? Curiós, m’imagino que els responsables del blog deuen estar dessolats pel dany neuronal que els hi ha provocat la seva lectura als teus nens, molt mes que no pas veure les imatges de yonkis puntxant-se, etc, que també hi surten al blog, ells, pobres blogmasters, capficats com estan en plasmar els problemes del barri i oblidant que son un important canal d’alfabetització. Una idea, podries intentar, tu que estàs tan preocupat/da per l’ortografia, alfabetitzar els camells i putes que envaeixen els nostres carrers, per que puguin oferir els seus variats serveis amb l’ortografia del Pompeu i accent de l’Empordà.

    ResponderEliminar
  4. Trobo molt lloable que, en els temps que corren, algú consideri l´ortografia com un ítem important en l´educació dels seus fills. Ara bé, fer servir aquest blog com a eina educativa pels fills em sembla d´una manca de criteri preocupant. A més, l´objectiu d´aquest blog mai ha estat el fet de poder contribuir en l´educació de menors; els seus continguts, en donen fe.

    ResponderEliminar
  5. blog RxV por favor vetar a todos los incultos y mal educados que escriben en este blog, por el cariño tan apasionado que tenemos por nuestros niños.

    Firmado:
    Movimiento por la Dictadura Cultural Progresista.

    ResponderEliminar
  6. Y el Ayuntamiento frotándose de gusto las manos, con la re-calificación del Raval Sur, que aunque se escriban erratas, dará lo mismo, el dinero que se embolsaran les permitirá reírse de todo, hasta de: des-empadronar a una familia de su casa para empadronar a una okupa (o ocupa, señor censor).

    ResponderEliminar
  7. Acojonante, con la que esta cayendo en este barrio y los pijoverdes estos preocupados por si el acento es abierto o cerrado, manda güevos (güevos si, güevos...)asi nos va

    ResponderEliminar
  8. Pot-ser t'hauriem de votar com a correctora oficial del blog, així pot-ser ens resoldries tots els problemes. Espero que ben aviat tindras ben alfebetitzats en català a tots els traficants i les prostitutes del davant de casa teva i que a mes a mes els puguis entrenar per fer d'interlocutors amb el consistoti o aconseguir que en formin part.

    ResponderEliminar
  9. Molt curiós aquesta persona que sap tant d'ortogradia però de mates... uff segur que la van catejar a primer d'EGB.

    "Testtimonis"... amb dues "t"?" A veure, que algú li passi un capítol de Barrio Sésamo... Segur que n'hi ha algun on ensenyen a comptar tes.

    Per si hi ha algú molt totxo, n'hi havia 3. Ara ja ho han corregit i n'hi ha 2, que són les que toquen segons Pompeu i companyia.

    ResponderEliminar
  10. Per a la persona purista del llenguatge: menys criticar els errors dels altres (perquè es veu clarament que ha estat un error a l’hora d’escriure) i més preocupar-te de per on naveguen els teus fills… Et puc recomanar alguna pàgina web o blog realment educatius… Ha pixat fora de test!!!

    ResponderEliminar