View My Stats

miércoles, 16 de diciembre de 2009

Corrupció a Miami? No... a Ciutat Vella

Llegint aquesta notícia –una més sobre corrupció- ens venen algunes preguntes al cap:

Quin és el nivell de corrupció "basal" de les nostres administracions públiques? És a dir, quin és el nivell de corrupció que pot arribar a passar desapercebut? O, dit d’una altra manera, hi ha un nivell de corrupció “tolerable”? De quins factors depèn? Té alguna cosa a veure amb el nivell d’ignorància de la societat en general? Amb el grau de cinisme assolit per la ciutadania?

Amb quin nivell de corrupció s’haurà d’acostumar a viure aquesta generació? I les properes? Tendeix la cosa a augmentar o a decréixer? Caldrà començar a aprendre, per tal de sobreviure, mètodes discrets de temptejar el funcionari de torn per saber si cal acompanyar la nostra sol•licitud d’una mossegada addicional? Passaran per ximples aquells que encara pretenguin obtenir de l’administració pública el reconeixement d’algun dret o la defensa davant d’alguna injustícia sense cap més argument que els vells principis del dret administratiu?

On acabarà portant tot això?

I encara algunes més:

Quantes queixes havia rebut en aquest cas l’ajuntament de Barcelona abans que la justícia arribi a actuar? Qui més ho sabia i callava? Quantes llicències s’han acabat concedint fora de la legalitat? Qui se n'ha beneficiat?

I, sobre tot: Qui ha sortit perjudicat?

Es possible que entre els perjudicats es puguin comptar alguns veïns d’aquest barri nostre. Per exemple, els desafortunats que viuen al costat dels apartaments turístics oberts amb llicència il•legal. Se’ls arribarà a compensar algun dia per tantes nits de mal dormir a causa del soroll?

Com veieu, només que tenim dubtes. I, de moment, tot és pressumpte.

2 comentarios:

  1. Ayuntamiento de Barcelona Mafioso:

    http://lagrancorrupcion.blogspot.com/2009/12/iva-impuesto-sobre-el-valor-anadido.html

    ResponderEliminar
  2. Esta caso de corrupcion está intimamente ligado con el desaforado crecimiento en la última década de las actividades comerciales dirigidas al ocio y al turismo en nuestro distrito, y que son la causa básica de que la vida cotidiana para los vecinos se haya hecho insoportable.

    ResponderEliminar