View My Stats

miércoles, 21 de agosto de 2013

La comoditat d'orinar al carrer impunement

La ferum estival de Barcelona

La Plataforma d'Usuaris de la Via Pública vol més rigor
El consistori se centra en alguns carrers del Raval, el Born i Gràcia
La de l'incivisme és una cantarella recurrent en el cas de Barcelona. L'arribada de l'estiu, que porta implícita una sobreexplotació visible de l'espai públic de la ciutat, acostuma a atiar el debat polític i ciutadà sobre determinades conductes punibles que ja semblen haver-se assentat en l'imaginari col·lectiu de la ciutat. Una d'elles és orinar al carrer. 

Altres col·lectius ciutadans però, com la Plataforma d'Usuaris de la Via Pública, asseguren sense embuts que el dels orins, és un problema no resolt amb el qual cal ser expeditiu: “És una qüestió d'incivisme pur i dur i, per tant, la Guàrdia Urbana hi ha d'estar a sobre”, diu el portaveu de l'entitat, Miquel Sánchez.

Les àrees amb una major concentració d'oferta d'oci nocturn són les que estan més al centre d'aquesta controvèrsia. En determinats carrers del Raval, el Born o la Vila de Gràcia, per citar els exemples més clàssics, a les nits d'estiu i primera hora del matí la fortor és més que palpable, la qual cosa ha empès l'Ajuntament de Barcelona a focalitzar efectius de neteja en aquests punts.

 Els equips municipals de neteja que s'ocupen del servei utilitzen aigua a pressió barrejada amb un producte odoritzat innocu amb una base de clor que, teòricament, és el que mitiga la pudor dels pixats, fins a la següent neteja. A la pràctica, però, s'ha demostrat que en condicions de calor fortes com les actuals, aquesta combinació química queda curta.


Altres ciutats de Catalunya utilitzen noves fòrmules de combatre l'incivisme

Festes de Manresa lliures de pixats

L'Ajuntament de la capital del Bages pinta senyals de prohibit orinar als carrers del barri antic de la ciutat. El consistori vol evitar que els joves en estat d'embriaguesa utilitzin l'espai públic per orinar

No hay comentarios:

Publicar un comentario