View My Stats

domingo, 24 de noviembre de 2013

"Estic desorientat. No sé qui sóc ni què hi faig aquí"

No ho va saber fins que va veure la seva cara al diari. La notícia es referia a l'home com a Juan Andrés Benítez, un veí del Raval mort la nit del 5 al 6 d'octubre després de ser detingut i apallissat pels Mossos. Però J. F., una treballadora del metro, el va reconèixer com l'individu a qui havia atès a l'andana de l'estació de Barceloneta la nit del 4 d'octubre en un episodi que posa en relleu que, en els dies abans de morir, Benítez podia estar patint algun trastorn psicològic, amb episodis d'amnèsia i desorientació.
La nit del 4 d'octubre, a les 21.30h, els responsables de seguretat del metro van rebre una trucada a través de l'intèrfon d'emergències de l'estació de Barceloneta. La transcripció d'aquesta trucada, juntament amb la declaració dels testimonis d'aquell espisodi, forma part d'un nou informe de la Policia Nacional, encarregada per la jutge d'investigar la mort violenta de Benítez. En el diàleg, Benítez va demanar ajuda. "Hola, mira, sóc aquí, al metro, des d'on t'estic trucant i estic completament desorientat, no sé qui sóc ni què hi faig aquí". Els responsables del metro li van preguntar si sabia on volia anar i si es trobava bé, i Benítez va respondre: "No". Al preguntar-li què li passava, va assenyalar: "Estic amarat i, eh... tinc molt fred".
J. F., empleada d'atenció al client del metro, va anar a l'estació, va baixar a l'andana i, segons va declarar als agents, va trobar Benítez amb "samarreta sense mànigues de color negre i pantalons curts de color blanc de quadros, les peces mullades, possiblement a causa de la pluja". Llavors sí que va ser capaç de donar el seu nom i una adreça: carrer Aurora, 16 bis. Però, segons J. F., "no podia concretar si aquella adreça era la seva", i insistia que "no recordava res, ni passat ni present".

No hay comentarios:

Publicar un comentario