View My Stats

domingo, 5 de enero de 2014

Barcelona rehabilita el fosc carrer de les Penedides al Raval

Barcelona rehabilita el fosc carrer de les Penedides al Raval

L'Ajuntament de Barcelona ha iniciat les obres de rehabilitació i millora del carrer de les Penedides, situat al barri del Raval. El tram de via que es reforma està darrere del Liceu i va del carrer de la Unió a Nou de la Rambla.
El projecte forma part del programa de microurbanitzacions que consisteix a actuar ràpidament en espais públics en desús per convertir-los en llocs dignes amb una utilització ciutadana més intensiva, segons informa el consistori.
La superfície d'actuació és de 120 metres quadrats i el pressupost de 50.000 euros. L'objectiu municipal és que amb uns treballs simples i de baix cost es recuperi aquest curt tram de carrer en què fins ara hi ha la sensació de túnel i d'espai tancat, efecte que dissuadeix els vianants de passar-hi.
Els treballs consistiran a netejar les parets, tractar-les amb una pintura blanca que assegura molt més la captació indirecta de la llum solar i donar-los una altra capa de protecció contra els grafits. Als murs també s'hi col·locaran una successió de línies transversals amb barres d'acer que transmeten la sensació que s'ha retallat el paisatge. També s'instal·larà una il·luminació contínua i homogènia.
Finalment s'hi col·locaran punts verds amb plantes a la boca del túnel per crear una atmosfera d'olors i sensacions agradables que impregnaran el pas per la galeria. Després de la reforma, aquest tram de carrer es tancarà amb unes reixes a la nit als dos extrems, als carrers de la Unió i Nou de la Rambla. Uns senyals informaran dels horaris d'obertura.

No hay comentarios:

Publicar un comentario