View My Stats

sábado, 22 de febrero de 2014

IDEES DES DE GIRONA PER COMBATRE EL SOROLL

"Shhhhh!!! No feu soroll que els veïns volen dormir"

L'Ajuntament de Girona ha incorporat una nova figura per contribuir a fer compatible l'oci nocturn amb el descans dels veïns. Es tracta dels conciliadors nocturns que, gràcies a una subvenció del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), treballaran a Girona com a mínim durant sis mesos. La seva finalitat és aconseguir que els ciutadans que estan al carrer durant la nit tinguin una actitud respectuosa i que, mitjançant la seva mediació, s'arribi a evitar la intervenció de la policia.

"La seva actitud no és coercitiva, sempre busquem la mediació", ha ressaltat la regidora de Promoció i Ocupació, Marta Madrenas, que remarca que en aquestes quatre setmanes de feina d'aquesta nova figura les incidències més remarcables tenen lloc habitualment fora dels locals d'oci nocturn. Abans de posar-se la roba de conciliadors nocturns i de començar a fer la feina, els sis nous treballadors han rebut formació sobre les ordenances de la ciutat i sobre com atansar-se als ciutadans que estan comportant-se de manera incívica.

"En general la gent entén bé que els cridem l'atenció", explica la Martina Feliu, una de les conciliadores nocturnes, que reconeix que si es troben en situacions conflictives no dubten en trucar la policia. Segons ha detallat, alguns dels actes incívics més comuns són trobar-se persones fent soroll al carrer, tocant instruments o bevent alcohol."Si ens trobem algú tocant la guitarra som taxatius, el descans dels veïns s'ha de respectar", ha manifestat.

Des de les onze de la nit fins a les set del matí, els sis conciliadors nocturns fan a peu la zona del Barri Vell, l'Eixample o el carrer Figuerola per evitar que les actituds incíviques acabin amb multa o conflicte veïnal. "Els demanem que abaixin la veu o que no facin soroll, han de pensar que la gent està descansant i que això s'ha de respectar", explica un altre dels conciliadors, l'Emili Fernàndez.

Des de l'ajuntament han fet una valoració molt positiva del programa, perquè els ajuda a tenir un coneixement més exhaustiu del que passa a la nit prop de les zones d'oci, quins aldarulls són els més comuns, quins locals no respecten els horaris, on es concentra la gent i en quins indrets hi ha més soroll. "Ens ajuda molt a tenir més informació per poder actuar en casos d'incivisme o molèsties als veïns", ha destacat la regidora. A més, Madrenas destaca que les sis persones ocupades eren aturats de llarga durada.

No hay comentarios:

Publicar un comentario