View My Stats

domingo, 16 de marzo de 2014

Jaume Morató: "Arriben sans al Raval i aquí van perdent la salut"

 Jaume Morató: "Arriben sans al Raval i aquí van perdent la salut"–¿I l’educació?
–Atenem nens molt desestructurats. El fracàs escolar és altíssim, perquè és molt difícil ensenyar en aquestes escoles. Aquest ha estat un dels grans errors de Barcelona: no haver cuidat les escoles d’aquest barri. Això vol dir, d’aquí pocs anys, més atur, més delinqüència, més prostitució.

¿No s’han cuidat les escoles?
–Gens. El final de l’escolarització no té sortides en aquest barri. Dels alumnes que passen per l’institut Mila i Fontanals, que va ser molt punter, no n’arriben més de tres o quatre a la universitat en cada promoció.

–¿Què passa a la nit?
–A nosaltres no ens ha passat mai res, però és cert que aquí de nit hi ha un ambient diferent. S’aixequen les persianes i comencen a aparèixer locals. Es trafica molt.

–Es trafica.
–Hi ha molta corrupció. Pot haver-hi un autòcton propietari d’un local que el lloga per 800 euros a un immigrant que hi instal·la una perruqueria. Aquest immigrant, que segurament no està aquí legalment, li cobra a un altre 3.000 euros pel mateix local. D’això, n’està ple. L’ajuntament ho sap perfectament, però no s’hi fica.

No hay comentarios:

Publicar un comentario