View My Stats

viernes, 23 de mayo de 2014

ALLAU DE RUTES DIVULGATIVES I CULTURALS


AQUESTA PRIMAVERA, ALLAU DE RUTES DIVULGATIVES AL RAVAL

Raval, 6000 anys d'història 

Un projecte acostarà els 6.000 anys d'història del Raval als ciutadans de Barcelona

El Raval divulgará los 6.000 años de historia en el barrio con un ciclo de talleres y conferencias

Investigadores de la Institució Milà i Fontanals del Centro Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) descubrirán los 6.000 años de historia en el barrio barcelonés del Raval a los ciudadanos, con la colaboración del Distrito de Ciutat Vella, el Eje Comercial del Raval y varias entidades, ha informado el centro en un comunicado.

La iniciativa Raval 6.000 anys d'història, que se enmarca en el Raval Cultural y se realizará durante este año, busca explicar de forma sencilla, entretenida y rigurosa desde un punto de vista científico "la historia más remota del Raval" y de Barcelona para dar a conocer la arqueología y la prehistoria del Raval a un público amplio.

Sanitat al Raval: una història de més de 500 anys

Laura Valls, historiadora de la ciència del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), conduirà els assistents per diversos racons del Raval, un barri que des de gairebé l’inici de la història de Barcelona ha estat destinat a acollir institucions caritatives i sanitàries. Així, es visitaran espais com l’Hospital de Sant Pau, el teatre anatòmic del Reial Col·legi de Cirurgia, l’Hospital de Sant Llàtzer o dels Mesells i el Dispensari Central Antituberculós, dissenyat per Josep Lluís Sert.

Historias naturales en Ciutat Vella 

en el qual es posarà de manifest quina va ser l’evolució de la història natural a Barcelona, que va passar de ser una activitat practicada per aficionats ―com els Salvador i el seu Gabinet de curiositats, ara per ara una de les millors col·leccions europees d'història natural dels segles XVII al XIX― a ser una activitat professionalitzada en museus com el de Ciències Naturals o el Zoològic. Durant l’itinerari, es recorreran escenaris d’aquesta transformació global, com la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona i l’antic Museu de Ciències Naturals de la Ciutadella.

Viu la Nit i el Dia dels Museus al Raval

Coincidint amb la Nit i el Dia Internacional dels Museus,  des del Raval Cultural hem organitzat 3 rutes guiades especials que us permetran endinsar-vos dins del "Raval Emergent". Per altra banda, dos dels grans equipaments del barri com el MACBA i el CCCB oferiran, per primera vegada, una programació conjunta amb 10 exposicions amb entrada lliure, cinema, DJ's, vermuts, dansa, macbooks i molt més. Altres espais com Arts Santa Mònica, la Filmoteca de Catalunya o el Museu Marítim també obriran les seves portes.

Tallers oberts al districte de Ciutat Vella

La iniciativa Tallers Oberts ha arribat el passat cap de setmana al districte de Ciutat Vella, amb gran quantitat d'artistes i espais del barri del Raval. Des de divendres, 16 de maig, fins diumenge, 18 de maig, els artistes us conviden a casa seva. Mostraran el que fan i com ho fan i  podreu parlar amb ells sobre els processos de creació. També hi haurà un concurs de fotografia i una gimcana per a la mainada. Enguany, a més, el MACBA també s'adhereix a Tallers Oberts amb una visita al taller de restauració i als fons de la seva col·lecció. L'A-FAD és qui organitza les portes obertes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario