View My Stats

miércoles, 16 de julio de 2014

«Ciutat Vella no fa més que anar a pitjor»

«Ciutat Vella no fa més que anar a pitjor»

Tota una vida, gairebé 50 anys, converteixen Rafi Álvez, una veïna del carrer Ample de 80 anys, en una experta en el teixit social del Barri Gòtic i, per extensió, de Ciutat Vella. I el seu diagnòstic és contundent: «El barri no fa més que anar a pitjor, abans hi havia un altre tipus de gent». En aquest sentit, el soroll, el continu xivarri al carrer, sobretot de nit, més que la malaltia, és el símptoma d'una problemàtica molt més profunda. «Aquest barri s'ha posat de moda, tant per als turistes com per a la gent d'altres zones de la ciutat. Per aquest motiu cada vegada hi ha més soroll i és més difícil viure tranquil·lament aquí», denuncia.
La Rafi ha solucionat en part el problema dels sorolls traslladant la seva habitació a la part posterior de casa seva, la més allunyada del carrer. «Em molesta que vinguin per aquest carrer com si fos una processó. Tant hi fa que siguin les dotze de la nit, com la una de la matinada o les sis del matí», es queixa. Però més que una solució al problema, aquesta reestructuració interna és per a la Rafi un pegat. «Tenim els turistes, tenim la gent que surt de festa, i per exemple tenim els llauners, que també molesten i es barallen amb els estrangers», descriu. D'aquesta manera, al soroll de la mateixa gresca s'hi ha de sumar l'escàndol de les baralles. Com a tota la ciutat, a l'estiu el problema dels sorolls augmenta, però al Barri Gòtic, com en altres zones, és un problema estructural i no estacional. «Els que causen soroll hi són tot l'any, però a l'estiu augmenta l'escàndol una mica més perquè tot està obert», diu.
MÉS POLICIA La Rafi és de les que creuen que l'ajuntament ha donat l'esquena als veïns de tota la vida de Ciutat Vella. Molts veïns, explica, s'han vist forçats a abandonar casa seva a causa de les molèsties que genera haver-se convertit en una zona de moda de turisme diürn i festa nocturna. «Se n'ha anat molta gent que vivia en aquest barri i a canvi ha vingut més turisme», resumeix la situació.
La solució per a la Rafi passa per més presència policial als carrers del barri. Ara, denuncia, trucar als agents no serveix de res. «Ja fa molt de temps que estem així, i ens culpen a nosaltres i els donen la raó a ells. La policia ha d'estar per protegir-nos a nosaltres», exigeix. C. C.

No hay comentarios:

Publicar un comentario