View My Stats

lunes, 7 de julio de 2014

judici del macrobotellon del Raval

Jutjats una quinzena de detinguts pels aldarulls durant el 'macrobotellón' del 2006 al Raval 

Jutjats una vintena de detinguts pels aldarulls durant el 'macrobotellón' del 2006 al Raval

 El 'macrobotellón' es va convocar per internet i es va celebrar la nit del 17 al 18 de març del 2006 a la Rambla del Raval. Com que aquesta pràctica vulnera l'ordenança del civisme, la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra van intentar dissoldre la concentració, que va acabar amb corredisses i barricades fetes per unes 200 persones pel barri antic de la ciutat, sobretot la zona de la Rambla, la plaça Reial, Colom i l a Via Laietana. Hi va haver nombrosos contenidors i papereres cremades, a més de llançament de pedres, ampolles i altres objectes, com una barra metàl·lica de tres metres de llarg contra la policia i els seus vehicles, i fins i tot una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques.

El balanç final va ser de 68 ferits lleus, almenys tres d'ells guàrdies urbans, i 54 detinguts, a més de milers d'euros en danys a mobiliari urbà, un cotxe particular i altres elements.

Ja hi ha hagut alguns judicis per aquell cas, però avui s'ha celebrat el més nombrós amb 19 acusats. Ja es va suspendre en una ocasió i aquest dilluns semblava que la fiscalia podria arribar a un acord amb totes les parts, oferint una rebaixa de les penes, que arribaven a diversos anys de presó per danys agreujats, atemptat a l'autoritat i desordres públics. La majoria d'acusats ja han pagat la part que els pertoca, uns quants centenars d'euros, per pagar els danys causats en papereres i altres elements, així com les indemnitzacions als urbans ferits i la corresponent multa.

Tots els acusats, un a un, han dit que acceptaven el relat de fets de la fiscalia i han assegurat que no coneixien la resta d'acusats. Però un d'ells no ha acceptat l'acord, ja que ha assegurat que aquella nit no va participar en el 'botellón' ni els aldarulls.

No hay comentarios:

Publicar un comentario