View My Stats

sábado, 25 de octubre de 2014

Barcelona no donarà noves llicències de pisos turístics a cap districte

L'Ajuntament de Barcelona congela la concessió de noves llicències d'apartaments turístics a tota la ciutat 

 Amb aquesta mesura, el nombre d'apartaments turístics quedarà limitat a les 9.606 llicències que existeixen actualment a Barcelona. El mes d'abril d'enguany, Habitat Urbà ja va instar a la suspensió de llicències a les zones més cèntriques de la ciutat, on hi havia més densitat d'apartaments turístics.

Es tracta dels barris de tot el districte de l'Eixample i els barris de Vila de Gràcia, Poblenou, Camp d'en Grassot i Gràcia Nova, Poble-sec, Sant Gervasi-Galvany, Putxet-Farró, Clot-Camp de l'Arpa i les zones dels voltants de l'Hospital de Sant Pau i de l'estació de Sants.

En el cas de Ciutat Vella, el document el Pla d'usos vigent. S'extingiran les llicències d'habitatges d'ús turístic actualment regularitzades que en un període de 6 anys des de l'aprovació definitiva de la modificació del Pla d'usos de Ciutat Vella del 2013 no estiguin en edificis sencers o en edificis amb altres usos que no siguin el d'habitatge.

L'Ajuntament conclou que "cal posar fre" a l'oferta d'apartaments turístics i contenir-ne el creixement mentre es treballa en dotar l'administració local d'un marc normatiu que permeti la regulació i professionalització del sector, a la vegada que s'intensifica la tasca inspectora en allotjaments que actuen fora de la legalitat o generen problemes de convivència.

En paral·lel a la tramitació d'aquest document urbanístic, l'Ajuntament continua treballant perquè es desenvolupi una regulació específica pròpia a nivell de Catalunya en matèria d'allotjaments turístics que defineixi el marc normatiu necessari per donar resposta a les especificitats de Barcelona.

No hay comentarios:

Publicar un comentario