View My Stats

domingo, 21 de diciembre de 2014

Esperem que serveixi de mesura dissuassoria


Condemnat a 27 anys per matar a ganivetades un home i ferir-ne un altre

L'Audiència de Barcelona ha condemnat el jove Hicham Jaamit a penes que sumen 27 anys de presó per l'assassinat d'un home a ganivetades el gener passat quan caminava pel carrer al districte barceloní de Ciutat Vella, i per l'intent d'assassinat d'una altra persona a qui va ferir amb el ganivet.
En la sentència es considera Jaamit autor d'un delicte consumat d'assassinat, un altre delicte d'intent d'assassinat i un tercer de lesió amb instrument perillós, amb les penes que marca el Codi Penal per a aquests delictes, encara que el tribunal especifica que el condemnat estarà un màxim de 25 anys a la presó.
El succés va passar al barri de la Ribera de Barcelona, en una zona molt concorreguda per turistes ja que es troba als voltants del Museu Picasso, el Born i la basílica de Santa Maria del Mar.
Els fets van passar el dia 7 de gener quan Hicham Jaamit va seguir F. S. V. i, sense motiu aparent, el va subjectar per l'esquena i li va clavar dues ganivetades.
La víctima va caure a terra i va ser auxiliada per diverses persones, que van avisar una patrulla dels Mossos d'Esquadra i van assenyalar l'autor de l'agressió, que va fugir del lloc a peu.
"Amb el mateix ànim homicida", segons considera provat la sentència, va subjectar per l'esquena la segona víctima, L. V. G. F., a qui va apunyalar al coll, i li va seccionar la jugular i la caròtida, cosa que li va causar la mort.
Encara que alguns veïns van intentar auxiliar-lo, no van poder evitar que l'home morís, ja que Hicham Jaamit li havia provocat una forta hemorràgia que li va originar un xoc.
L'autor d'aquesta mort va córrer llavors pels carrers del centre històric de Barcelona perseguit per un mosso que havia estat alertat pels veïns, però al ser de nit el va perdre de vista.
Hicham es va dirigir al passeig de Colom, on va intentar robar a dos turistes estrangers, que van ser alertats per l'empleat d'una botiga que el va seguir i va avisar dos agents de la Guàrdia Urbana que el van detenir, però, al no portar el ganivet, el van deixar lliure després d'identificar-lo.
Ja a la nit, el condemnat va protagonitzar un altre incident en un bar i va fugir al ser perseguit per un mosso que no el va poder detenir però que va recuperar el ganivet amb què s'havien fet els primers atacs.
Finalment, el dia 8 a la matinada, el jove, encara lliure, va atacar un indigent amb una fusta i va ser detingut per la Guàrdia Urbana.
Una trentena de testimonis, entre ells mossos i guàrdies urbans, van reconèixer l'autor d'aquests fets, que va dir al judici que portava quatre anys a Espanya i que mai havia estat en tractament psiquiàtric.

No hay comentarios:

Publicar un comentario