View My Stats

jueves, 22 de enero de 2015

Itziar González afirma que l'Ajuntament no va contrastar la versió de la Guàrdia Urbana el 4-F

Itziar González afirma que l'Ajuntament no va contrastar la versió de la Guàrdia Urbana el 4-F


"Al govern municipal ningú es va prendre el temps d'entendre, no només una visió policial, sinó de contrastar. Quan passa un fet d'aquesta dimensió Cal contrastar. Per què hi havia guàrdies urbans sense protecció física? Si encadenem bé tot el què ha passat podríem anar veient una suma d'errors que no són només d'una persona, sinó de tot el sistema", ha opinat.

Itziar González ha participat aquest dijous en la presentació al Parlament d'un nou grup de treball sobre la corrupció en el què participa. Durant la roda de premsa se li ha demanat l'opinió sobre els fets del 4 de febrer del 2006, arran de l'emissió al Canal 33 del documental 'Ciutat Morta'. Tot i que no va començar a exercir com a regidora del districte de Ciutat Vella fins el 2007 -precisament el districte en què es van produir els incidents-, González ha explicat que se sent molt afectada pel cas.

L'exregidora barcelonina ha lamentat que el "sistema" acostumi a fer pagar les conseqüències al "més feble", en relació a les persones que van ser condemnades per les ferides de gravetat que es van causar contra un agent policial. "És impressionant veure com s'oblida a les persones", ha lamentat González, que veu el sistema com una "maquinària infernal". "Celebro que les coses es reobrin, però personalment espero que les persones que van enviar allà els guàrdies urbans pensin els riscos en què els posaven", ha conclòs.

En la mateixa roda de premsa també ha participat Lluís Rabell, president de la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB). Rabell ha recordat que les associacions de veïns han seguit el cas de prop des de fa molts anys i que van estar al costat de la mare d'un dels condemnats, Rodrigo Lanza, per reclamar que se li apliquessin els beneficis penitenciaris als quals tenia dret. Lanza va passar set anys a la presó i Rabell explica que no se li van aplicar aquests beneficis pel fet que no va "confessar".

"El que més ens va colpir és que ens van traslladar la impressió que tothom estava convençut que estaven empresonant innocents, però el cercle s0havia de tancar. I no se li concedien al Rodrigo beneficis penitenciaris perquè no havia admès la seva culpabilitat", ha recordat el president de la FAVB.

No hay comentarios:

Publicar un comentario