View My Stats

miércoles, 21 de enero de 2015

La guardia urbana en el punt de mira, operació BCNeta

Un exagent de la Guàrdia Urbana denuncia torturadors entre els antiavalots

Un exsergent de la Guàrdia Urbana denuncia irregularitats d'agents 


Un agent de la Guàrdia Urbana retirat, José Martínez Díaz, ha denunciat al seu canal de Youtube que hi ha pràctiques entre agents de la unitat d'antiavalots del cos, la Unitat de Policies d'Administració i Seguretat (UPAS), que "ni són ètiques ni es corresponen a un Estat de dret", com la tortura i la vexació dels detinguts.
Martínez Díaz, que té més de 5.000 subscriptors al seu canal, denuncia en el vídeo "al Sr. Xavier Trias, alcalde de Barcelona", que la UPAS, a la qual pertanyien els dos agents acusats al documental 'Ciutat morta' de manipular proves contra els condemnats pel 'cas 4-F', "practica la violència indiscriminada contra immigrants i indigents" a Ciutat Vella, sense que els responsables de l'Ajuntament de Barcelona hagin decidit a intervenir-hi.
L'exagent traça el retrat d'una unitat en què es requereixen condicions especials de servei, com "fidelitat i dedicació horària", i per a la qual sembla que tot està permès "perquè els tres alcaldes de la ciutat, Clos, Hereu i Trias, han mirat cap a una altra banda". També considera que l'antic responsable d'Afers Interns de la Urbana Víctor Gibanell podria haver tapat les queixes. I explica el relat d'un company seu que sol·licitava una galleda per fregar la sang que havien deixat els cops d'un testimoni, i que no es va atrevir a denunciar els agents que suposadament havien participat en l'agressió.
Martínez Díaz denuncia fets com la detenció de tres joves a Gràcia en incidents al Casal Popular, en què es van aplicar "criteris estètics i d'edat" sense considerar que estaven molt allunyats del lloc dels fets. "He estat allà (per la Urbana) molts anys i sé el que hi ha i com es manipula".
Els tres joves, explica Martínez Díaz, van afirmar al ser alliberats, amb els impactes de nombrosos cops, que havien patit tortures, com que havien rodat per les escales, que havien estat pegats amb les caputxes posades i que un havia rebut una puntada de peu als testicles. I com totes aquestes denúncies ni es van escoltar ni es van investigar.
Martínez Díaz acaba demanant purgues a la Guàrdia Urbana de comportaments "que no s'ajusten a un Estat de dret"

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario