View My Stats

viernes, 13 de febrero de 2015

BCN traurà a concurs 85 pisos de lloguer social a Ciutat Vella al març

BCN traurà a concurs 85 pisos de lloguer social a Ciutat Vella al març



L'Ajuntament de Barcelona iniciarà al març el sorteig de 85 pisos de lloguer públic adquirits per l'administració municipal durant aquest mandat, en un concurs a través del Registre de Sol·licitants de Vivenda de Protecció de Barcelona, amb la publicació de les bases.
L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha inaugurat aquest divendres una de les nou finques amb 106 pisos i 11 locals, que una vegada rehabilitats seran integrats al mercat de lloguer públic.
Concretament ha fet la presentació del projecte a l'edifici del número 6 del carrer de Sant Ramon, on hi havia el pis de l'actriu Carmen de Mairena, que llogava habitacions a prostitutes per cinc euros i que va ser precintat el 27 de setembre del 2010 per ordre judicial a requeriment del consistori perquè cessés en aquesta activitat.
Trias ha destacat en roda de premsa que l'ajuntament "ha invertit 27,7 milions d'euros per comprar 270 pisos que s'incorporaran al parc de vivenda destinat al lloguer" als barris de Ciutat VellaNou BarrisSant Andreu Sants, dels quals 13,9 corresponen a part del Pla 100x1.000 per ampliar el parc públic de lloguer en mil pisos gràcies a una inversió de 100 milions d'euros.
"Amb la societat mixta d'aparcaments Bamsa vam aconseguir 100 milions d'euros, que vam invertir en la rehabilitació i la compra de nous pisos i la captació de vivenda buida", ha dit Trias.
L'alcalde feia referència a la concessió que van atorgar l'estiu del 2014 a través de concurs públic a una empresa privada per gestionar els aparcaments del centre de la ciutat, de titularitat pública, durant 25 anys.
Al marge dels 106 pisos de Ciutat Vella, a la resta de la ciutat se n'han adquirit 164 en 12 finques, "l'última compra executada al gener, amb 20 pisos a la caserna de Sant Andreu", propietat de Regesa, que se sumen als 41 adquirits al mateix complex fa un any.
El projecte de captació de pisos preveu una partida de 200 vivendes que el consistori busca en el mercat privat i que també es destinarà a aquest tipus de lloguer.
Les finques comprades fins al moment són a Sant Ramon 1, Sant Pere Mitjà 65, Robador 43, Robador 35-37, Robador 25, Robador 27, Robador 21, Reina Amàlia, 38 i Torras i Bages 135-137 i 139-141.

No hay comentarios:

Publicar un comentario