View My Stats

domingo, 15 de febrero de 2015

S'amplia el parc públic de lloguer assequible a Ciutat Vella

S'amplia el parc públic de lloguer assequible a Ciutat Vella


El parc públic de lloguer assequible s’incrementa en 270 pisos que l’Ajuntament ha adquirit en comprar 12 finques als districtes de Ciutat Vella, Nou Barris, Sant Andreu i Sants-Montjuïc. S’han destinat 27,7 milions d’euros en la compra d’aquestes finques, la meitat dels quals provenen del Pla 100×1.000 per ampliar en 1.000 pisos el parc públic de lloguer gràcies a la creació de la societat d’aparcaments BAMSA.
Bona part d’aquests pisos s’han adquirit al districte de Ciutat Vella, concretament a l’illa del carrer d’en Robador i Sant Ramon. Una operació que respon a un doble objectiu: d’una banda proveir el barri de lloguer assequible i de l’altra, dignificar un espai que fins ara estava força degradat.
L’alcalde Xavier Trias i la regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs, han visitat una promoció d’habitatges ja rehabilitats. Trias ha comentat: “Això el que fa és canviar la situació dels carrers i de la ciutat, que és la finalitat que pretenem. Es tracta d’una acció que transformarà els carrers i transformarà aquesta part de la ciutat”.
Trias ha assegurat: “Aquest ajuntament ha apostat decididament per la compra, la rehabilitació i la construcció d’habitatge” i ha afegit: "Aquesta és una aposta de futur que va més enllà del mandat municipal”. L’alcalde ha precisat: "Durant aquest mandat s’ha produït un canvi fonamental amb un plantejament de futur a llarg termini" i ha recordat: "Això constitueix una via de justícia social”.
De la seva banda, la regidora ha afegit: "Tot el que fem a Ciutat Vella retornarà a la ciutat en el seu conjunt. No estem fent pisos per reallotjar famílies de l’entorn, sinó que estem fent pisos de lloguer assequible perquè gent de la resta de la ciutat pugui venir a viure a Ciutat Vella”.
Concretament s’han comprat 9 finques amb 106 pisos i 11 locals comercialsque, un cop rehabilitats, es llogaran. De fet, al mes de març s’iniciarà el procés per adjudicar els 85 primers pisos i a la primavera, en 58 pisos, ja s’hi podrà començar a viure. Es posaran al mercat una gamma d’habitatges que van des d’un únic espai fins a pisos amb 3 habitacions i amb una superfície des dels 35 metres quadrats fins als 122. Pel que fa a la mensualitat a pagar, serà variable en funció de la renda familiar, però en tot cas no podrà excedir d’un terç dels ingressos de la unitat familiar.
I per contribuir a dinamitzar més el barri, també s’han adequat 11 locals comercials que es llogaran a un preu simbòlic de 100 euros durant un màxim d’un any. Es destinaran a emprenedors formats a Barcelona Activa perquè, d’aquesta manera, puguin arrencar el negoci i després puguin instal·lar-se permanentment en un local de l’entorn.

No hay comentarios:

Publicar un comentario