View My Stats

lunes, 20 de abril de 2015

El Raval i la inversió laboral

El Raval s'uneix per inserir laboralment als veïns 

El Raval s'uneix per la inserció laboral  

El Raval s'uneix per inserir laboralment el veïnat

 

Respectar els horaris, ser responsable, mantenir un ordre adequat en l'ambient de treball i saber comunicar-se amb els companys o els caps són fonaments de la cultura laboral per a qualsevol treballador.
A l'associació Estel Tàpia, aquestes són les matèries primeres que s'intenten ensenyar als seus usuaris, persones amb problemes d'exclusió social i laboral, que volen trobar feina però que han perdut els hàbits de treball.
A l'aula formativa d'Estel Tàpia els ajuden a "reprendre el camí per situar-se dins de la societat i fer el pas de l'exclusió a la inclusió", en paraules de la seva directora, Thelma Gil.
Gairebé seixanta persones segueixen en aquesta entitat un itinerari formatiu prelaboral amb la intenció d'adquirir les capacitats necessàries per poder optar a un lloc de treball. Ho fan mitjançant una part teòrica, però també amb la pràctica, introduint "un petit simulacre de la vida quotidiana que podríem trobar en un lloc normalitzat de treball".
Estel Tàpia també té un centre especial de treball, on tres treballadors contractats confeccionen els productes que els encarreguen gairebé una trentena d'empreses compromeses.
Aquesta és una de les 17 entitats que formen la Xarxa Laboral del Raval, que treballa de forma conjunta per inserir laboralment els seus veïns més necessitats, fent una planificació conjunta de la formació i compartint ofertes laborals.
Paral·lelament a aquesta xarxa, que el 2014 va atendre 257 beneficiaris, el projecte Itaka treballa per obrir les portes del mercat laboral als joves d'entre 16 i 20 anys del barri.
Durant l'últim any, 27 joves van participar en les accions del projecte, tant en l'àmbit de la formació com en experiències prelaborals, pràctiques i insercions. Tres d'ells treballen ara per al barri gràcies al programa ‘Pinta persianes’, que pinta i neteja les persianes dels comerços que ho demanen.

No hay comentarios:

Publicar un comentario