View My Stats

jueves, 2 de abril de 2009

La ley del silencio

Parece ser que en este barrio solo exista una forma de sobrevivir, apuntarse al carro de la subvención. L'Ajuntament de Barcelona falto de imaginación y siguiendo un siniestro plan, hace tiempo que decidió convertir el Raval en uno de los vertederos donde acumular todos los desajustes sociales que su ineficacia en la gestión de los mismos lleva arrastrando la ultima década.

Incapaz de resolver los problemas allí donde surgen, poco a poco los ha trasladado a este barrio, donde los vecinos asistimos alucinados a la mayor concentración de servicios sociales (algunos de ellos de lo más pintoresco). Esto ha elevado de una forma desorbitada la población flotante proveniente de otros barrios, ciudades, países y continentes, y sumando la exagerada flexibilidad del consistorio a la hora de otorgar licencias de apertura de negocios destinados muchos de ellos a un turismo alcohólico y a la postre vandálico, no es difícil imaginar el enorme aumento en el índice de delincuencia.

Y en este estado, los vecinos o no nos entendemos, o desconfiamos unos de otros tanto como de la administración.

Me atrevo a especular sobre lo que en l'Ajuntament se opina al respecto:
"El plan funciona, da dinero y mientras los vecinos no se entiendan, nosotros hacemos tranquilamente la nuestra, y si algún colectivo algo nos reclama, que cree una asociación, les damos un dinerillo, que cierre el pico y visça el Barça".

Por lo visto este es el pacto municipal, a cada uno lo suyo, y claro, como en este barrio o somos unos pobres diablos, o chorizos, o drogadictos y por supuesto las mujeres todas putas, y para que podamos continuar en nuestro ejercicio, las fuerzas del orden a instancia del consistorio velan por el incumplimiento de todas las ordenanzas posibles, manteniéndose únicamente firmes en aquellas plazas que les son propias (dependientes de la administración y allegados).

¡Una genial idea!, ¡si señores! En la línea hortera de la paridad Borne = Sojo, ahora tenemos Raval = Bronx.
Y si usted no esta de acuerdo, ya sabe, monte una asociación y ponga el cazo, que aquí no pasa nada.

Un vecino airado.

22 comentarios:

  1. Bueno yo personalmente no creo que el ayuntamiento como tal intente crear un geto en el barrio, pero si que son incapaces de evitarlo y de hacer cumplir sus propias normas, véase la ordenanza del civismo, a su vez, ya que la cosa esta así , en parte ya va bien si no véase las prostitutas, en la ronda no, al Raval que “ tot si val “. No soy vecino soy comerciante aquí desde 1974
    Y mi idea ya es marcharme aquí la clientela ya no quiere venir y la que tenia del barrio se ha ido, esto es un geto lleno de delincuentes y traficantes , tengo un grupo de elementos rarillos en la puerta de la tienda todo el día trapicheando vendiendo y cada dos por tres peleas, violentos, mal educados o mejor NO EDUCADOS escupiendo directamente el los cristales se mean en la esquina , no dejan pasar ni a los abuelos etc. y estoy convencido que los actuales dirigentes políticos y policiales saben que no pueden solucionar el asunto y tienden a taparlo a la vez que deben pensar que si están aquí están controlados y como no son capaces de tomar medidas que solucionen el problema ya les va bien .
    Pero y los vecinos que intentan vivir aquí y los comerciantes acaso no tenemos derecho a la misma seguridad que en otro barrio. El asunto parece que una perversión de la política democrática, es que cada cuatro años te han de votar y la cosa es si no podemos solucionar los problemas disimularlos, así que nos van dando largas y aquí cada día se empeora un poco.

    ResponderEliminar
  2. Jo tinc personalment un dilema plantejat respecte al deteriorament que patim al Raval: no sé si les administracions no actuen des de la desídia o realment són incompetents els que ens representen, gràcies als nostres vots.En tot cas,el meu vot als propers comicis serà en blanc perquè el que sí que s´han guanyat és la meva desconfiança encara que continuo creient en el fet de votar.
    Com s´entén l´altíssima concentració de "serveis socials" al nostre barri?Tots ells tenen llicència per ser-hi i molts estan subvencionats amb diners públics.Molta població de la que atenen no és del barri.Recordo que el Sr. Hereu, a la seva campanya electoral,va prometre que hi hauria atenció als drogodependents a cada districte. A què espera?Realment,la densitat d´aquests "serveis" al Raval fa de "efecto llamada" ja que no cal moure´s gaire per trobar tot el que necessita una població heterogènia que se´nbeneficia(drogodependents,prostitutes, indigents , itinerants i fins i tot, turistes de baix nivell).Tot seguit, un llistat,com a mostra,d´alguns d´aquests "serveis" que procla men treballar per la prevenció i la qualitat de vida d´alguns d´aquests col.lectius i que, per contra, la realitat demostra que estan ben lluny d´aconseguir els seus objectius:
    Narcosala Baluart (C/Portal de Santa Matrona)
    Menjadors socials Mares de Calcuta(C/ Arc de Sant Agustí)
    Distribució de metadona Creu Roja(C/Junta de Comerç)
    Distribució de xeringues "Ambit prevenció"(C/ Robadors)
    Assistència en drogodependència i SIDA "Ambit prevenció dona"(C/San Rafael)
    Assistència en drogodependència i SIDA "Ambit prevenció home"(C/ San Rafael)
    Aportació de menjar a indigents"Nueva Vida Misión Evangelista"( al costat C/ Robadors)
    La Vinya de Cristo (C/ Espalter)
    Distribució d´aliments Caritas(Pl Sant Agustí)
    Distribució d´aliments i roba"L´hora de Déu"(Rbla. del Raval)Associació anti-sida de Catalunya(C/Junta de Comerç)
    Infants i joves amb problemàtiques socials "Salvador Gavina"(C/Nou de la Rambla i C/Om)
    etc...

    ResponderEliminar
  3. Hay usuarios del centro de distribución de metadona de la Creu Roja que se dedican a vender en la calle la metadona que se les proporciona en dicho centro.¿Cómo se entiende esta falta de control si en la farmacia es imposible conseguir unas pildoras para dormir si no llevas receta?

    ResponderEliminar
  4. Me ha complacido mucho leer, y comprobar que todavía hay gente en Barcelona que no quiere ir con los ojos y oídos tapados.

    En este blog he pegado información recogida de los diarios:
    http://diariodelostrabajadores.over-blog.es

    ResponderEliminar
  5. Fa un parell d’anys, els veins dels edificis colindants amb el Palau Güell varem rebre la notificació de la Generalitat que les nostres vivendes passaven a formar part de l’entorn protegit del Palau Güell, declarat per l’Unesco patrimoni de la Humanitat. Vam pensar –innocentement- que ara la Generalitat I l’Ajuntament cuidarien una mica més l’entorn del Palau, -absolutament degradat-. Doncs bé, contràriament i malgrat les denúcies dels veins, l’Ajuntament ha permés l’obertura de més locals de restauració de fast-food pakistanesos i turcs.

    Només al número 1 de Nou de la Rambla ja hi ha 3 fastfoods de delícies orientals, a més d’un super 24 hores. La concentració d’aquesta mena de locals –que obtenen llicència d’activitat amb una facilitat si més no suspitosa- fa que l’entorn del Palau Guell estigui cada cop més degradat.

    Paradoxalment, la Guardia Urbana és a nomes 5 metres. I no es dificil trobar els urbans proveint-se de swarmes i xerrant amistosament ams els amos dels locals, mentre que el carrer és un veritable paisatge dantesc de borratxos, brutícia, venda de drogues, prostitució, soroll, pixarrades, vomits, etc.

    Viure en aquest punt del Raval és fa cada cop més insupportable, fins a l’extrem que alguns llancem la tovallola, i ja fem plans de marxar. Segurament això és el que preten l’Ajuntament, per acabar de convertir Ciutat Vella en un enorme parc tematic per a borratxos i turistes low-cost, que segurament reporten beneficis inconfessables. Penseu que cada any ens visiten 7 milions de turistes. És clar; que son uns pocs veins emprenyats front a aquest veritable jaciment de petroli?

    I és que tenim la sensació que aquí tothom té drets: els borratxos, els turistes low-cost, els venedors de llaunes, els venedors de drogues, els propietaris dels fastfoods, etc. Tots, tret dels veins, que –això sí- em de complir estrictament tota la normativa a que ens obliga Patrimoni (I ho fem amb molt de gust) perquè si no les santions i multes son immediates.

    I això és un ajuntament eco-socialista? Això és una mafia i una presa de pel! Quina vergonya i quina decepció per als que hem votat tota la vida a les esquerres! Jo, almenys, mai més hi faré per a les eleccions municipals.

    ResponderEliminar
  6. Sort n'hi ha que existeixin centres de dispensació de metadona. No voldrieu conèixer què seria dels carrers del Raval sense aquests centres... ningú recorda els anys 80????? carrers plens de xeringues... els portals i terrets envaits de gent punxant-se, gent morint a les boreres... nits impossibles per passejar pel raval... ¿ningú ho recorda?

    ResponderEliminar
  7. Es clar que ha s´ha d´atendre als drogodependents! ATENDRE, entens? De què serveix el subministrament de metadona, que paguem tots,si només serveix per tornar a vendre-la i comprar heroïna tot seguit? I per què tots els centres que es dediquen a atendre o a mal-atendre als drogodependents han d´estar al Raval? O et penses que tots els yonkis són veïns del Raval? O potser et penses que la majoria de veïns del Raval som yonkis? El senyor Hereu va prometre en campanya que cada districte tindria la seva narcosala. Saps que la sala Baluart estava pensada per atendre 40 usuaris i està atenent 400? Trobo mesquí el teu punt de vista!

    ResponderEliminar
  8. SOC DEL RAVAL SUR I TINC EL PIS MOLT APROP DE LA NARCOSALA BALUARD. ES UNA VERGONYA¡¡¡¡¡ . ELS YONKIS ES PUNXAN A TOT ARREU MEINS A LA SALA, SAN FET ELS AMOS DE LA PLAÇA BLANQUERNA UN ESPAI PUBLIC PER LA GENT GRAN I LA CANALLA. EL AYUNTAMNET ENS ESTA PRENEN EL PEL A TOTS ¡¡¡¡¡¡.

    ResponderEliminar
  9. M'ha agradat molt l'escrit que "Anónimo" va publicar el dia 4 de juliol. Realment resumeix tot el que penso.
    El govern de l'ajuntament és una decepció molt gran per a tots aquells que som d'esquerres i que els hem votat. De la dreta, sempre s'ha dit: "es clar, és la dreta... que us penseu!", pero que l'esquerra faci aquest típus de política.... a mi em sap greu. Cada vegada i ha menys diferència entre les polítiques de la dreta i de l'esquerra, quan estàn al govern. Només hi ha diferència, quan un és al govern i l'altre a l'oposició...
    És vergonyos i estic molt però que molt desil·lusionada i també votaré en blanc en les properes municipals ....

    Amb nego a marxar del barri. A mi m'agrada viure aqui i no vull que ningú em faci fora. Quan vaig decidir venir, fa uns quants anys ja, ho vaig fer sabent que viure al centre neuràlgic de la ciutat i a un barri com el Raval, no seria fàcil per moltes raons. Entenc que viure al centre comporta més soroll, més merder en tots sentits i moltes d'altres coses.... Sempre ha sigut així, però el que està passant ara, és brutal. La violència que estem patint dia rera dia, sense que ningú responsable s'involucri per intentar evitar-ho, és demencial però ah.... això si....! No caigueu en la temptació de deixar el cotxe mal aparcat uns minuts davant de casa.... us trobareu la multa inmediatament!!! Llavors sí que la policia fa la seva feina!

    Des d'aqui agraeixo moltíssim als que esteu donant tantes hores del vostre temps, a la plataforma. Agraeixo la feina ben feta, doncs el ressò que està tenint en tants pocs mesos és producte de que s'està fent be.

    Ànims!

    Una veina agraida

    ResponderEliminar
  10. Doncs mira, marxeu del barri, i santes pasques. Ho dic pels i les pijetes que heu vingut a viure al Raval perquè era un barri guai, i ara, mira, resulta que no és tan tranquil com l'Eixample o Sant Gervasi. Per les alres persones que viviu al Raval des de fa anys, sobta aquesta exaltació per la suposada degradació del barri, quan els anys 80's era molt pitjor. Era el famòs barri Xino, no? I ara és pitjor? Jo no el coneixia llavors, però dubto molt que sigui pitjor ara que fa vint anys.

    No es tracta de negar una realitat que viviu la gent del Raval, perquè sembla haver-hi molta coincidència, però cuidado amb el discurs, que és moooolt perillós i pot alimentar actituts de les que després us en podem penedir.

    L'altre dia vaig estar a l'Audiència Pública del districte, i era molt escandalosa la manera de tractar els problemes per moltes de les persones d'aquesta plataforma que hi havia allà. No vull titllar-vos de feixistes, però no crec que ho sigueu, però mireu una cosa i penseu-hi: el vostre discurs replet d'indessitjables negres, lladres, captaires, vagabunds sense sostre, putes, drogadictes, traficants, brutícia, etc. coincideix (fixeu-vos que ho dic amb prudència: coincideix) amb el que apareix als programes de la nova (ultra)dreta europea, sigui d'on sigui. Hi ha una plena coincidència, el que vol dir que aquests partits s'alimenten d'aquesta manera d'enfocar la problemàtica.

    Per què no preguntar-se per l'origen d'aquests problemes? No són problemes que ténen molt a veure amb l'economia, no són problemes socials d'arrel? Per què buscar culpables entre els estrats més marginats, és dir aquells més indefensos davant les conseqüències d'uns problemes generats per l'avarícia de xoriços de "guante blanco"? Per què, doncs, no allargar una mica la mirada (tot i que sigui difícil quan els problemes els pateixes literalment a la porta de casa) i al mateix temps tractar de buscar i reclamar solucions que tinguin en compte aquests factors?

    Tots els problemes que anomeneu no s'eradiquen així com així, no desapareixen si no hi ha un tractament de fons. Te'ls pots treure de sobre però llavors els trasllades a altres barris. Volem aquests problemes a l'extraradi i que el centre de la nostra ciutat quedi impolut, com un aparador, tal com semblen voler els nostres polítics? Per què mai denuncieu l'abús que suposa el turisme, per exemple?

    El Raval sempre ha estat un barri popular. Què voleu ara?

    salut

    ResponderEliminar
  11. Qué interessant poder veure alguns dels aspectes positius del raval dintre del festival RAVALs i quina llàstima no poder gaudir del festival a la Rambla del Raval, perque al Raval existeixen moltes realitats i no totes negatives. Gaudim de les positives i intentem millorar les negatives!

    ResponderEliminar
  12. Yo tambien estuve en la Audiencia por primera vez y efectivamente lo que denoté que les preocupaba principalmente a los vecinos es la no resolución por parte de las autoridades "competentes" de los problemas que se denuncian y los mas visibles son el incivismo generalizado (borrachos sobre todo, ruidos, ..), la venta de drogas, la prostitución callejera, robos, .. y si esto es lo que viene en los manuales ultraderechistas, pues mala suerte, si como no se hace nada es para no moverlos, será ahora, y como nos han traido a muchos mas, con sus reestructuraciones de barrios, la permisividad de nuestras leyes, y las facilidades que les ofrecemos, pues sugiero que se los lleven o la plaza de San Jaime, donde podrán verlos cada dia, o bien donde vive el alcalde, ya que dijo que no podria soportar que sus hijos al ir al cole vieran lo que salió en los periodicos, los nuestros sí o que les monten carpas permanentes en el Moll de la fusta, como hacen cuando viene los hooligans.

    De todas maneras no os procupeis porque no harán nada de nada de nada.

    Ah, y para despistar mas al personal ahora viene la guerra de las pancartas.

    ResponderEliminar
  13. Es una verguenza el incivismo que hay últimamanete en el barrio del Raval.
    Meandose por todos los sitios,cada vez hay más drogadicción, prostitución, camellos y por último carteristas, y el Sr. Areu sale por la
    tele todo va bien en ciutat vella.
    Supongo que las autoridades y politicos pasan
    de nuestros problemas como la mierda(con perdón).
    Y para terminar la guerra de las pancartas, por
    parte de la Asociación de vecinos,contra la plataforma Raval per Viure.
    Sres. es verguenza.

    ResponderEliminar
  14. Aqui estan las fotos que echó mi madre en la escalera que vive en Arc del Teatre.
    Esto es lo que se encuentra mi abuela cuando baja a la calle.

    http://www.facebook.com/photo_search.php?oid=249324395289&view=user#/photo_search.php?oid=249324395289&view=all

    Ajuntament: SOLUCIONES YA!!!

    ResponderEliminar
  15. Al noi que diu que se vayan los pijetes y que los que vivimos aqui, tendriamos que estar acostumbrados, pues esto era el "xino"

    MI abuela nació aqui y no, en los 80 no vimos nunca lo que vemos ahora. Por lo menos en las escaleras no se metian a drogarse. Ni se cargaban las cerraduras, ni se cagaban en las escaleras, ni se pinchaban a las 11 de la mañana en la mano a 50 metros de la comiseria.

    Ni nos habian quitado el Mercat del Carme, etc...

    ResponderEliminar
  16. LA solución es política hay que votar a
    los que luchan por el barrio.

    MILLOREM CATALUNYA

    MILLOREMCAT

    milloremcatalunya.cat

    Es la unica solucón.

    ResponderEliminar
  17. años 80 ????

    Que años donde los que venían a por la droga eran de la zona alta, con estudios, educados, como el hermano de los Honorables Maragall, que en paz descanse, pues murió de una sobre dosis en la Plaza del Padro...

    Donde las Putas eran como mamas (señoras mayores), que saludaban y protegían a los niños del barrio...

    Se conoce que tendríamos gafas de distinta graduación, pues no coincidimos con nuestros recuerdos.

    ResponderEliminar
  18. Votemos a los que procuran por el bien del barrio. Votemos a Pep Garcia.

    ResponderEliminar
  19. Pep Garcia?

    Cuantos millones esta ganando por cada piso que vende su cooperativa del Teu Barri?

    Hagamos cuentas:

    si en el mercado libre, con la compra del terreno, se esta vendiendo pisos nuevos a 1.000 € el m2, ...
    Un piso de 65 m2 = 65.000 €
    Y los pisos sociales, VPO, (con la cesión del sueldo por las administraciones, para rebajar el altísimo mercado libre, a mas de 4.000 € por m2), un mismo piso de 65 m2 = unos 125.000 €

    ¿Dichas cooperativas de construcción no tienen por cada piso vendido un beneficio de mas del 50 %?

    Si la cooperativa del Pep García ha vendido mas de 117 pisos por una media de 65.000 € de beneficio por cada piso vendido = 7.605.000 €, convertido a pesetas = 1.265.365.530 ptas.

    ResponderEliminar
  20. Yo me acuerdo de los futbolines que habian en "foto Ramblas" ¿Te acurdas Pep y de la plaza de la "copa" en Montchuic,entonces ya prometias....

    ResponderEliminar
  21. Patrullas vecinales es la solucion, bates de beisbol i punyos americanos, a la mierda con los putos yonkis i los macarras y el resto de mierda que destroza un bonito barrio....

    ResponderEliminar