View My Stats

martes, 17 de mayo de 2011

Denunciar sí, proposar no

La prostitució és un problema social complex que pot ser considerat des de molts punts de vista. Les seves projeccions són tan múltiples que abordar aquest fenomen genera sempre un debat intens. L'Ajuntament, la Generalitat i l'Estat no l'inclouen a la seva agenda política i, mentre tant, les veïnes i veïns dels carrers Robadors, St. Rafel, Espalter i Sant Ramon, entre d'altres, es veuen obligats a conviure amb els problemes i dinàmiques que genera aquesta activitat de diner negre.

A Raval per Viure, va arribar una proposta de reordenació de la prostitució, que vam valorar positivament perquè reglamentava l'activitat i la separava de les comunitats de veïns. Arrel del debat intern que ha provocat aquesta proposta i el desacord expressat per nombrosos veïns, Raval per Viure ha decidit replantejar-se-la i obrir un procés de reflexió sobre la seva pròpia finalitat.

Raval per Viure neix de l'interès d'un grup molt heterogeni de veïns que hem decidit treballar conjuntament, compartint un objectiu comú: la denúncia de greus irregularitats en el compliment de les lleis i normatives vigents i la degradació de l'espai públic que això comporta.

Per tant, ara per ara, Raval per Viure continuarà en la línia de denúncia i/o seguiment de les decisions i actuacions portades a terme per les administracions que tinguin repercussió en el veïnat. El que no genera dubtes entre els nostres membres és que la solució de la prostitució ha de ser transversal, no únicament policial.

1 comentario: