View My Stats

jueves, 21 de noviembre de 2013

Idees per sol.ucionar alguns problemes d'incivisme al Raval

Idees per sol.ucionar alguns problemes d'incivisme al Raval, no només les caques dels gossos, sinó també la deposicio de bosses d'escombreries a la via pública i els orins de moltes persones al carrer. Aqui es podria implementar el #cacagosexpress i el #pipimanexpress i el #escampabasuraexpress

Brunete envia caques de gos a domicili

Llegan las patrullas ‘anticacas’

L'Ajuntament de Brunete ha posat en marxa una campanya de conscienciació per als amos de gossos amb què ha entregat a domicili les caques que les seves mascotes havien 'extraviat' pels carrers del municipi. Durant una setmana de febrer una vintena de voluntaris van vigilar de prop els gossos i els seus amos. Quan veien que es deixaven una caca enrere, el voluntari s'acostava al propietari, s'interessava per la bellesa del gos i dissimuladament aconseguia saber-ne el nom i raça. Només amb aquestes dues dades, els voluntaris van poder localitzar les adreces dels amos a través de la base de dades municipal.

Avís de multa

Juntament amb l'excrement empaquetat s'enviava també un avís de multa. El resultat, segons fonts del consistori, ha estat un 70% menys de caques als carrers, "no se sap si per la por a la multa o per la caca empaquetada".
A més, la campanya --de l'agència Mccann-- ha estat premiada amb el 'Sol de plata' en el Festival Iberoamericà de Comunicació Publicitària 'El Sol' i també ha tingut recorregut a Twitter amb el 'hashtag' #cacasexpress.
L'ajuntament explica que el pressupost era inexistent, però l'oportunitat creativa que suposava li va interessar a l'agència i van realitzar una original campanya: 'Les caques teledirigides', on símils d'excrements xocaven contra amos incomplidors. Però els resultats van durar poques setmanes.

Col·laboració veïnal

També sense pressupost, però aquesta vegada amb gent del poble disposada a col·laborar voluntàriament en la campanya, es va iniciar aquesta nova campanya. L'acceptació de la campanya, expliquen des de Brunete, "ha sigut bona en general, encara que alguns s'han mostrat més a favor de crear espais perquè els gossos puguin fer les seves necessitats". "Com en tot, opinions per a tots els gustos", diuen.
L'alcalde de Brunete, Borja Gutiérrez, assegura que "tot i que a Brunete la majoria dels amos de gossos compleixen i recullen l'excrement de la seva mascota, des de l'ajuntament" inverteixen "molts recursos per donar resposta a un problema que té una fàcil solució: que tots els propietaris recullin l'excrement de la seva mascota".

 La campanya de Brunete, en què es veu com envia caques de gos a domicili. YOUTUBE 

No hay comentarios:

Publicar un comentario