View My Stats

martes, 12 de noviembre de 2013

Descrèdit policial

L'actuació lamentable dels Mossos d'Esquadra al Raval ha creat un gran descrèdit a la nostra policia. La majoria de la gent que hem vist, i hem sentit, les imatges de l'actuació dels Mossos hem sentit un gran pesar i alhora dubtes sobre aquest cos de policia. Les actuacions de les autoritats, en lloc de millorar aquest sentiment, encara empitjoren la situació. Aquesta tossuderia a defensar sistemàticament el que és indefensable o negar evidències, com en el cas de les pilotes de goma, crea encara més desconfiança en la població.

Davant d'un fet d'aquesta gravetat, el que és correcte és donar immediatament el missatge clar que ha estat una actuació errònia, puntual i que els implicats seran jutjats. L'article "Pare, els dolents són els Mossos?" (Viure, 10/XI/2013) analitza perfectament aquesta problemàtica. Els experts diuen que, davant d'aquests errors, és important demanar perdó i actuar per apropar la policia als ciutadans. Les autoritats, però, no en fan cas i continuen amb la seva política de sembrar dubtes, com per exemple si la víctima ja sagnava o no, i això no és rellevant.

El més important va ser el fet d'apallissar amb acarnissament una persona a terra que estava agonitzant. L'únic polític que en aquest cas ha fet el que és correcte ha estat el nostre alcalde, Xavier Trias, que ha dit que no vol veure mai més una actuació com aquesta a la nostra ciutat. Esperem que els dirigents dels Mossos canviïn d'actitud i rectifiquin.

No hay comentarios:

Publicar un comentario