View My Stats

lunes, 16 de diciembre de 2013

Nou centre socioeducatiu al Raval per a nens vulnerables

Nou centre socioeducatiu del Raval per atendre menors en situació vulnerable i les seves famílies

Nou centre socioeducatiu al Raval per a nens vulnerables

L'Associació Educativa Integral del Raval, AEI Raval, federada a la Fundació Pere Tarrés, va inaugurar ahir les obres d'un nou centre socioeducatiu per atendre de manera integral menors en situació vulnerable i les seves famílies del barri del Raval de Barcelona. El nou centre obert tindrà una superfície de 329 m² repartits en 9 espais i permetrà atendre 110 nens. Segons va explicar el vicepresident de l'AEI Raval, José Ventura, “s'hi podran fer activitats de matí, disposar d'espais per al treball personalitzat amb famílies i joves, i millorar la qualitat i la coordinació dels projectes”. Les obres està previst que pugin a 230.000 euros.
“L'èxit de la nostra ciutat està en l'acollida i integració dels infants i joves que hi viuen”, va dir l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, en l'acte d'inauguració de les obres, i va recordar que “moltes entitats, com l'AEI Raval, que avui celebra deu anys, van néixer en l'època de creixement econòmic, i això vol dir que no es cobrien correctament les necessitats socials”. Trias també va tenir un reconeixement per a la Fundació Pere Tarrés, de la qual va destacar el seu treball “extraordinari a tot el país per integrar totes les persones i que se sentin com uns catalans més”.
El barri del Raval de Barcelona és un dels territoris on l'afectació del nou context econòmic ha tingut més efecte en la població, la majoria de pocs recursos. Amb una densitat de població de 437 habitants per hectàrea, el 50% són d'origen estranger, i gran part de les edificacions són velles i degradades.
Fa deu any que AEI Raval treballa per atendre les necessitats dels infants i joves del barri i les seves famílies, i s'ha convertit en un centre de referència. Actualment l'entitat treballa en tres locals separats. El nou centre canviarà les coses.

No hay comentarios:

Publicar un comentario