View My Stats

domingo, 5 de enero de 2014

178 Imputats per gestió il·legal de 200.000 electrodomèstics

178 Imputats per gestió il·legal de 200.000 electrodomèstics i seva venda 

178 Imputados por la gestión ilegal de 200.000 electrodomésticos y su venta

La Guàrdia Civil ha imputat 178 persones a Barcelona, Santa Coloma de Gramenet i quatre províncies més, per la gestió il·legal de més de 200.000 neveres i rentadores rebutjades els últims cinc o sis anys, que reparaven i després venien i fins i tot exportaven a altres països.

La intervenció del Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) de la Guàrdia Civil, que fins i tot es manté oberta, s'ha desenvolupat en el marc de les operacions Fragmentados i Melos, dirigides per la Fiscalia de Medi Ambient.
També ha confiscat abundant documentació que cal analitzar, han explicat a Efe fonts del SEPRONA, l'Unitat adscrita a la Fiscalia (USAF) de la qual i la secció del Cos a Màlaga van unir sengles operacions donada la similitud en el "modus operandi".
Els imputats, de nacionalitat espanyola, pakistanesa i marroquina, són autònoms i també transportistes, que en lloc de traslladar els electrodomèstics a les plantes de tractament per a la seva correcta gestió, els desviaven a botigues de segona mà i ferrovelleries, o els dipositaven en instal·lacions no autoritzades, han afegit les fonts.
Algunes d'aquestes botigues duien obertes almenys trenta anys.
En la compra de qualsevol electrodomèstic, el consumidor ja abona en el preu el cost del correcte reciclatge de l'aparell.
Els imputats s'apropiaven dels aparells i amb tècniques rudimentàries que impedien recuperar els gasos CFC (clorofluorocarburs) i HCFC (hidroclorofluorocarburs), tots dos molt perjudicials per al medi ambient i responsables de l'aprimament de la capa d'ozó.
L'operació Fragmentados va començar el mes de maig i ha acabat amb la imputació de 119 persones per la seva presumpta implicació, en diferents graus de participació, en la gestió il·legal de milers de frigorífics i rentadores.

No hay comentarios:

Publicar un comentario